Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κεραμέως: Οι καθηγητές θα αποφασίσουν αν θα μεταδίδουν απευθείας τα μαθήματα

Κεραμέως: Οι καθηγητές θα αποφασίσουν αν θα μεταδίδουν απευθείας τα μαθήματα

«Δεν μίλησε κανείς για κάμερες στα σχολεία, αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στα ζητήματα της διδασκαλίας στα σχολεία μέσω του συστήματος τηλεκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο open σχολίασε για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει σχετικά με το θέμα: «Η κυβέρνηση δεν μίλησε ποτέ για κάμερες, η κυβέρνηση είπε ότι από τη στιγμή που η πολιτεία, προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μένουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής τους υγείας, αλλά και της δημόσιας υγείας, είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να τους βρίσκει πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Η κ. Κεραμέως , πρόσθεσε: «Δεν μίλησε κανείς για κάμερες, αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια κάποιων επειδή δεν έχουν απαντήσεις στα μείζον αυτά προβλήματα. Εμείς είπαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα στα σχολεία μέσω συστήματος τηλεκπαίδευσης που λειτούργησε τόσο καλά τους τελευταίους δυο μήνες, να υπάρχει ταυτόχρονη μετάδοση της διδασκαλίας».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση κάμερας στα σχολεία και σύμφωνα με την ίδια έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής και αποθήκευσης. «Έχουν σταλεί ακριβείς οδηγίες στα σχολεία για τη δυνατότητα που έχουν οι εκπαιδευτικοί να μεταδίδουν το μάθημά τους και στα παιδιά που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι».

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια των καθηγητών βάση των οδηγιών «εμείς δίνουμε ως πολιτεία την δυνατότητα και η όποια λήψη δείχνει μόνο τον πίνακα και τον εκπαιδευτικό και δεν δείχνει μαθητές» , κατέληξε.