Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεννηματά: Μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση το κλειδί για την άρση του lockdown

Γεννηματά: Μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση το κλειδί για την άρση του lockdown

Την εκπόνηση ενός οργανωμένου σχεδίου που θα περιλαμβάνει μαζικά δωρεάν τεστ για τον πληθυσμό, σωστή ιχνηλάτηση και σταδιακό άνοιγμα ανά περιοχή της χώρας, πρότεινε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νέου χωροταξικού νομοσχεδίου, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την στρατηγική του κόμματος της προκειμένου να δώσει «ανάσα» σε πολίτες και οικονομία. «Καλούμε κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, με μονιμοποίηση των επικουρικών, προκειμένου να μη χαθεί το ανθρώπινο δυναμικό», είπε.

Ακόμα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση αποδίδοντάς της ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό στηλίτευσε τον τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός στη χώρα το καλοκαίρι, αλλά και το κλίμα χαλάρωσης και εφησυχασμού που εμπεδώθηκε στην κοινωνία.

Γεννηματά: Να ερευνήσει η Δικαιοσύνη την υπόθεση καταγραφής των στοιχείων

«Προχώρησαν σε συνωστισμό στα ΜΜΜ και τα σχολεία. Άφησαν τους πολίτες στο έλεος της αισχροκέρδειας των ιδιωτικών εργαστηρίων για τα τεστ που δεν είχαν πιστοποίηση», είπε και πρόσθεσε: «δεν κατάφεραν να καταγράψουν την πραγματική κατάσταση σε κάθε περιοχή. Η δικαιοσύνη να διερευνήσει σε βάθος για το πώς και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν οι ανταγωνισμοί των αρμοδίων στην καταγραφή των στοιχείων», κατέληξε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.