Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ετοιμάζουν πραξικόπημα κατά του Ιερώνυμου

Ετοιμάζουν πραξικόπημα κατά του Ιερώνυμου

ΠΑΡΑ το γεγονός ότι η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου δεν είναι σοβαρή και δεν εγκυμονεί κινδύνους, σύμφωνα πάντα με τους θεράποντες ιατρούς του Ευαγγελισμού, μια ομάδα ιεραρχών εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε πραξικόπημα για την καθαίρεσή του.

Με πρόσχημα την βεβαρημένη υγεία του, η γνωστή φράξια στους κόλπους της ιεραρχίας έχει αρχίσει να ενεργοποιεί διάφορα λόμπι προκειμένου να διαμορφώσει συνθήκες που θα οδηγήσουν στην εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.

Η συγκεκριμένη ομάδα των ιεραρχών βιάζεται για να προκαλέσει εξελίξεις, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι σε περίπτωση ομαλής διαδοχής δεν έχει καλή τύχη ο Μητροπολίτης που επιχειρούν να επιβάλουν για Αρχιεπίσκοπο.

Ήδη από χθες άρχισαν να διακινούν διάφορα άθλια σενάρια, ότι δήθεν το προχωρημένο της ηλικίας του κυρίου Ιερώνυμου δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Έφτασαν μάλιστα σε σημείο να διαρρέουν ότι ο κορωνοϊός, σε συνδυασμό με προβλήματα υγείας που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν ο Αρχιεπίσκοπος, τον καθιστούν ανενεργό.

Η δραστηριότητα της ομάδας που αμφισβητεί τον Ιερώνυμο προκάλεσε τα αντανακλαστικά πολλών ιεραρχών, οι οποίοι θεωρούν ότι οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης του Αρχιεπισκόπου στην παρούσα φάση είναι ανεπίτρεπτη και μπορεί να προκαλέσει εμφύλιο στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου.

Εξάλλου δεν έχει διαμορφωθεί κάποιο συγκεκριμένο ρεύμα υπέρ κάποιου ιεράρχη που μπορεί να ενώσει την Ιερά Σύνοδο και αν τεθεί ζήτημα ηγεσίας θα προκληθούν ισχυροί κλυδωνισμοί.

Τα βλέμματα όλων είναι πλέον στραμμένα σε τρεις μητροπολίτες, οι οποίοι διαθέτουν επιρροές σε επίπεδο μητροπολιτών αλλά και παραεκκλησιαστικών οργανώσεων.

Ένας εξ αυτών επιχείρησε να εξασφαλίσει και τη βοήθεια της κυβέρνησης στην εναγώνια προσπάθειά του να συγκροτήσει ένα ισχυρό ρεύμα.

Τα καμώματα των ιεραρχών αποκαλύπτουν το μέγεθος της ανευθυνότητας τους.

Άλλωστε μέχρι τώρα έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό επτά μητροπολίτες και, όπως επεσήμανε γνωστός εκκλησιαστικός παράγοντας, η επόμενη Ιερά Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μητροπολίτης από νησί των Κυκλάδων εμφανίζεται να έχει ενεργοποιηθεί για τη μάχη της διαδοχής.

Έχει αρχίσει επικοινωνία με ιεράρχες, με κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και δύο ακόμα ιεράρχες, οι οποίοι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να δεχθούν πραξικοπηματικές λύσεις, αποκλείοντας στην παρούσα φάση τα σενάρια διαδοχής.