Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ερώτηση Γεννηματά στον πρωθυπουργό για τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση της πανδημίας

Ερώτηση Γεννηματά στον πρωθυπουργό για τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση της πανδημίας

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατέθεσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η κυβέρνηση καλλιέργησε κλίμα εφησυχασμού που οδήγησε στο επιθετικό δεύτερο κύμα της πανδημίας, την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και στο νέο επώδυνο lockdown.

Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για το ΕΣΥ

«Αναδείχθηκε ότι επί πολλούς μήνες -και παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις- η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας -παρά τις συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις που καταθέσαμε. Οι νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας COVID-19 προήλθαν κυρίως από δωρεές και από μετατροπή άλλων χώρων των δημοσίων νοσοκομείων σε ΜΕΘ εκτάκτου ανάγκης. Ενώ οι προκηρύξεις για τη στελέχωσή τους έγιναν μόλις τον Νοέμβριο με μεγάλη καθυστέρηση. Τα νοσοκομεία αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδυναμίας και ανικανότητας, είναι τα τραγικά φαινόμενα που παρουσιάσθηκαν ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και όλη τη Βόρεια Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά και προσθέτει πως η κυβέρνηση δεν είχε γνώση της επιδημιολογικής κατάστασης κάθε περιοχής, δημιουργώντας σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας, δεν διαθέτει σχέδιο για ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας, ενώ δεν προχώρησε και σε προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό ρωτάει τον πρωθυπουργό ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο για ένα ασφαλές άνοιγμα, τι μέτρα έχει λάβει για τον καλύτερο συντονισμό των νοσοκομειακών μονάδων, αν υπάρχει σχεδιασμό για την διενέργεια μαζικών τεστ αλλά και αν θα διατεθούν οι απαραίτητοι πόροι στο δημόσιο σύστημα υγείας.