Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έρχεται ανασχηματισμός: Ποιοι φεύγουν – ποιοι μένουν και ποιοι μετακινούνται

Έρχεται ανασχηματισμός: Ποιοι φεύγουν – ποιοι μένουν και ποιοι μετακινούνται

Όλα τα ονόματα που συζητούνται στο Μαξίμου - Πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου τοποθετείται αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης

Στο Μαξίμου έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπουργών και των υφυπουργών με τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα σηματοδοτούν τη διεύρυνση προς το κέντρο αν και επικρατεί προβληματισμός για το ενδεχόμενο συμμετοχής στη νέα κυβέρνηση τριών πολιτικών που συνδέονται με το ΚΙΝΑΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά με κίνδυνο το ΚΙΝΑΛ να στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι΄ αυτό ενδέχεται να συμμετέχει στην κυβέρνηση μόνο ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί εδώ και καιρό από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Αντίθετα δεν φαίνεται να κλειδώνει η μεταγραφή του Γιάννη Μανιάτη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τα σενάρια υπουργοποίησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει σταθερός στην καγκελαρία του Μαξίμου ο Γιώργος Γεραπετρίτης που έχει εξελιχτεί σε στρατηγό της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης που κατάφερε εν μέσω κρίσης να προχωρήσει την ψηφιοποίηση στο δημόσιο.

Στα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η αναβάθμισή του με τη μετακίνηση σε κρίσιμο υπουργείο.

Τελικά θα παραμείνει στη θέση του για να ολοκληρώσει την ψηφιακή μεταρρύθμιση.

Αμετακίνητος παραμένει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το ίδιο ισχύει για τους υπουργούς, Νίκο Δένδια, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κ. Καραμανλή, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κώστα Τσιάρα, Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι πληροφορίες εμφανίζουν τον Γιάννη Βρούτση να απομακρύνεται από το υπουργείο Εργασίας και τη θέση του να καταλαμβάνει ο Στέλιος Πέτσας.

Στο Μαξίμου υπάρχει σκέψη για μετακίνηση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν κομμένο το σημερινό υπουργό Χάρη Θεοχάρη.

Το μέλλον της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας είναι θολό, αλλά ακόμα δεν έχει κλειδώσει η απόφαση για αντικατάστασή της.

Ο Μάκης Βορίδης πιθανότατα μετακινείται στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι πληροφορίες εμφανίζουν τον Γιώργο Κουμουτσάκο να απομακρύνεται.

Αντίθετα ο Νότης Μηταράκης παραμένει στη θέση του έχοντας την ευθύνη για το μεταναστευτικό.

Παρά τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να απομακρύνεται ο Αλκιβιάδης Στεφανής παραμένει υφυπουργός στο Άμυνας, γιατί το Μαξίμου θεωρεί θετικό το έργο του.

Αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναλαμβάνοντας τον απόλυτο έλεγχο της Πολιτικής Προστασίας.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετείται αναπληρωτής υπουργός γυναίκα, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Δεδομένη θεωρείται η απομάκρυνση των υφυπουργών Φωτεινής Αραμπατζή, Γιάννη Τσακίρη, Γιώργου Ζαββού, Γιώργου Γεωργαντά, Βασίλη Διγαλάκη, Θεόδωρου Καράογλου και Δόμνας Μιχαηλίδου.

Στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να συμμετέχουν: η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Θάνος Πλεύρης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Γιώργος Στύλιος, ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης