Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επιστροφή Λούλη στο Υπουργείο Τουρισμού - Τι σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστρέφει ο "άριστος" Λούλης στο Υπουργείο Τουρισμού - Τι σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, με το ανύπαρκτο πτυχίο, επιστρέφει από "παραθυράκι" στο υπουργείο τουρισμού αναλαμβάνοντας «ειδικός σύμβουλος» για την στρατηγική επέκταση του ελληνικού τουρισμού στις διεθνείς αγορές.

Στο κείμενο της πρόσληψής του, χαρακτηρίζεται, μάλιστα, ως εμπειρογνώμονας που θα έχει σαν αντικείμενο «τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και τη στρατηγική επέκτασης στις διεθνείς αγορές».

ΛΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕΛΙΔΑ 1

 

ΛΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕΛΙΔΑ 2

Αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο με μια απόφαση που καθυστέρησε τουλάχιστον δύο μήνες, την περίοδο δηλαδή που αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Λούλης δεν είχε το απαιτούμενο πανεπιστημιακό πτυχίο που όριζε ο νόμος για τη θέση του γενικού γραμματέα.

Υπενθυμίζεται πως ο αποπεμφθείς γ.γ. Τουρισμού και ταμίας του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» είχε απασχολήσει την επικαιρότητα για το ανύπαρκτο πανεπιστημιακό πτυχίο του και τη συμπάθειά του στη χούντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εγήρει ζήτημα νομιμότητας του διορισμού του Κ. Λούλη στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, καθώς προαπαιτούμενο είναι η κατοχή πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ο κ. Λούλης, όπως ο ίδιος ανέφερε στο βιογράφικό του «είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, είχε ζητήσει κατάθεση εγγράφων σχετικά με το πτυχίο του κ. Λούλη, καθώς, όπως υποστήριξε, «η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης».

Ο ίδιος ο κ. Λούλης είχε δηλώσει ότι «δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι τρεις σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρή είναι η δήλωση του Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καλπάκη για την επιστροφή του Κωνσταντίνου Λούλη στην κυβέρνηση της "αριστείας":

Σχολιάζοντας την επιστροφή του κ. Λούλη στο υπουργείο Τουρισμού, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης σημείωσε ότι «η αξιοκρατία στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν έχει αδιέξοδα.

Αφού με καθυστέρηση ενός έτους ο κ. Μητσοτάκης απομάκρυνε τον υμνητή της Χούντας και παρανόμως διορισθέντα Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Λούλη, αφού δεν είχε πτυχίο, δύο μήνες μετά και μόλις μία μέρα πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή τον επαναφέρει ως σύμβουλο στο Υπουργείο.

Ξέρουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα απαντήσει στα ερωτήματα για τη δήθεν αξιοκρατία, την αριστεία και το δήθεν επιτελικό κράτος. Ούτε γιατί επιμένει να στηρίζει έναν υμνητή της Χούντας. Ας απαντήσει τουλάχιστον στο εύλογο ερώτημα: Γιατί τέτοια σπουδή για να παραμείνει οπωσδήποτε στο Υπουργείο Τουρισμού, έστω και ως άμισθος σύμβουλος, ο πρώην ταμίας του Ιδρύματος Μητσοτάκη;».