Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού λαμβάνει η κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας σήμαναν συναγερμό στις Αρχές. Την Παρασκευή, εντοπίστηκαν 29 τουρίστες θετικοί στον ιό, στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, ενώ σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν δυο Ούγγροι τουρίστες, στην Κέρκυρα. Οι Ούγγροι τουρίστες, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έφτασαν στο νησί μέσω Προμαχώνα, αναμένεται να μεταφερθούν το επόμενο διάστημα στο ξενοδοχείο καραντίνας, με το οποίο έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση. Επίσης, στον θάλαμο Covid-19 στο νοσοκομείο της Κέρκυρας νοσηλεύεται ένας Γερμανός τουρίστας, ως ύποπτο κρούσμα.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

1. Από την προσεχή Τρίτη, όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους  από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου μέχρι 72 ώρες πριν

2. Παραμένει σε ισχύ η συμπλήρωση του υποχρεωτικού εντύπου PLF σε 24 από 48 ώρες

3. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι μέχρι την Κυριακή.

Μόνο με αρνητικό τεστ θα περνουν από τον Προμαχώνα οι τουρίστες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης στο Μαξίμου.

Στη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, μετείχαν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.