Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δένδιας: Θετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή

Δένδιας: Θετικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα στη διαδικτυακή εκδήλωση της ελληνο-καναδικής πρωτοβουλίας “The Hellenic Initiative Canada”, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στον εισαγωγικό χαιρετισμό του, ο Υπουργός εξήρε το ρόλο της ελληνικής διασποράς για στήριξη των προσπαθειών της μητέρας πατρίδας.

Επεσήμανε, επίσης, τον θετικό ρόλο και την επιρροή της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της, από τα Βαλκάνια στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, που αναγνωρίζεται διεθνώς όχι μόνον από τοπικούς, αλλά και από παγκόσμιους δρώντες. Τούτο οφείλεται πέραν της γεωπολιτικής σημασίας της χώρας, στην προσήλωσή της στο Διεθνές Δίκαιο και στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος, εξάλλου, ειδικότερα στους εορτασμούς των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, ο Υπουργός συνεχάρη τους ομογενείς του Καναδά για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση, σε συνεργασία με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, σημαντικών εκδηλώσεων και φαντασμαγορικών φωταγωγήσεων στα χρώματα της ελληνικής σημαίας σε πολλές πόλεις, αλλά και στους Καταρράκτες του Νιαγάρα.