Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βούτσης: «Επιλεκτική η απομαγνητοφώνηση» Μιωνή - Παππά

Βούτσης: «Επιλεκτική η απομαγνητοφώνηση» Μιωνή - Παππά

«Η δυσκολία έγκειται σε όλους τους πολιτικούς σε αυτή τη φάση, σε ένα διαφαινόμενο κάθε μέρα πιο οξύ πολιτικό κλίμα, που αν το συνδέσει κανείς με τη δυσπραγία με την οικονομία, δημιουργεί καταστάσεις που δημιουργούν πολύ μεγάλους προβληματισμούς» σχολίασε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης στον Θέμα 104,6 αναφορικά με τις αποκαλύψεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Στον απόηχο της πολιτικής θύελλας που έχει ξεσπάσει με φόντο το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, «εγώ σημειώνω σε σχέση με τα τελευταία, αυτά που είπε ο Νίκος Παππάς, ότι πρόκειται για επιλεκτική απομαγνητοφώνηση παράνομης, ιδιωτικής συνομιλίας και ότι δεν γνώριζε ο κ. Πρωθυπουργός» απάντησε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε ότι «δίνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τη διαρροή της δικογραφίας εν συνόλω να εκκαθαριστεί μια πολύ νοσηρή κατάσταση» αναφορικά με την έρευνα στην ΕΛΑΣ.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις περί «παρακράτους», «όλη αυτή η υπόθεση ξεκίνησε από τον κ. Ρουμπάτη και από ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας, οι οποίοι είχαν κάποια στοιχεία από το κύκλωμα και με εντολή του κ. Πρωθυπουργού» ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ενώ για το θέμα «έγινε ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε, ωστόσο, την κριτική περί «παρακράτους» ως «έωλη και ανυπόστατη» αποδίδοντάς την στο γεγονός ότι η κυβέρνηση «είναι στριμωγμένη για υποθέσεις με δημόσιο χρήμα, τα voucher, τα ΜΜΕ και τώρα την ιστορία με την ΠΑΝΓΑΙΑ».

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, όλη η πορεία της προανακριτικής εξελίσσεται «αποπροσανατολιστικά σε μεγάλο βαθμό», παρατηρώντας ότι στο δικαστικό σκέλος, η «πρώτη εξ’ αυτών των εισαγγελέων βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κατατεθείσας προσφυγής απέναντί της, η οποία θα έπρεπε να την έχει καταστεί ουδέτερη και εκτός της έρευνας».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις για την εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, ο κ. Βούτσης επισήμανε πως «ήταν μια σωστή πολιτική πράξη εμπιστοσύνης προς τη Δικαιοσύνη, η οποία ανταποκρίθηκε σε 7 από αυτές τις υπόθεσις και τις έστειλαν στο αρχείο». Αντίθετα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως “προξενεί προσωπικά εντύπωση πως ένα πολιτικό πρόσωπο, πρώην βουλευτής, που θεωρείται κεντρικό πρόσωπο και αναφέρεται στις συνομιλίες, πλέον δεν είναι στο προσκήνιο”, «φωτογραφίζοντας» τον Δημήτρη Καμμένο.

«Εμείς το αντιμετωπίσαμε αυτό στη Βουλή, διότι πραγματικά υπήρχε ενημέρωση τότε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε σχέση με έναν από τους 3 που δολοφονήθηκαν, για να πάρουν το κυλικείο της βουλής» αποκάλυψε ο κ. Βούτσης και συνέχισε λέγοντας ότι “το φτάσαμε στο σημείο για να μην υποβληθεί καν προσφορά”, μολονότι «τον βάλλαμε για μερικούς μήνες αντιπρόεδρο της Βουλής», υποστήριξε ο ίδιος.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, ο κ. Βούτσης παρατήρησε πως «όλοι κρινόμαστε δημόσια από τις θέσεις που παίρνουμε», κάνοντας λόγο για «αμηχανία και νευρικότητα» της κυβέρνησης, ώστε να «αποκρυφτούν κάποια βασικά πράγματα». Ερωτηθείς για τη λίστα Πέτσα, «τον προειδοποιήσαμε ότι αυτά δεν έπρεπε να πάνε μέσω εταιρίας» απάντησε ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφάνεια στα ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι «κάναμε το μητρώο, κάναμε το νομοθετικό πλαίσιο».