Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βουλή: Δημοσιεύονται τη Δευτέρα τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Βουλή: Δημοσιεύονται τη Δευτέρα τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Βουλής, τη Δευτέρα, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) του έτους 2019 (χρήση 2018) από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Αρχικά σε ανακοίνωσή της η Βουλή ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες θα γίνει σήμερα, ωστόσο η απόφαση ανακλήθηκε και η δημοσίευση θα γίνει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής, οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) των ελεγχόμενων από αυτήν προσώπων των περιπτώσεων α΄ έως και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3213/2003 δημοσιεύεονται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του N. 3213/2003, στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων hellenicparliament.gr

Το πλήθος των προς δημοσίευση δηλώσεων είναι συνολικά χίλιες εβδομήντα δύο (1.072) και ο έλεγχός τους είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003, οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής. Με την ανακοίνωση της Βουλής επισημαίνεται ότι η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.