Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αυγέρη: Μνημείο συνταγματικής εκτροπής το πόρισμα της ΝΔ για προανακριτική

Αυγέρη: Μνημείο συνταγματικής εκτροπής το πόρισμα της ΝΔ για προανακριτική

«Στο σκαμνί θα καθίσουν πρώην υπουργούς που έκαναν τη δουλειά τους και τη δημοσιογραφία που προσπάθησε να φέρει την αλήθεια στο προσκήνιο» ανέφερε η Δώρα Αυγέρη

Μνημείο συνταγματικής εκτροπής χαρακτήρισε το πόρισμα της ΝΔ για τον Δ. Παπαγγελόπουλο η Δώρα Αυγέρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β` Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» σημείωσε πως «στο πόρισμα της ΝΔ δεν υπάρχει αναφορά για διαφθορά, σκάνδαλο Novartis και ευθύνες. Για κανένα από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής δεν υπήρχε σκάνδαλο. Δεν είχαν ακούσει ούτε τα λόγια του ίδιου του αρχηγού τους K. Μητσοτάκη όταν ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός που έλεγε ότι “φυσικά και υπάρχει σκάνδαλο”». Παράλληλα έκανε λόγο για μια πρόκληση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η οποία «αντιβαίνοντας τους θεσμούς» προσπαθεί να εδραιώσει το καθεστώς της.

 

Τόνισε ακόμη πως «θα έπρεπε να λογοδοτήσουν αυτοί που με τις περίεργες ενέργειες και συνεργασίες με τα ιδιωτικά συμφέροντα φόρτωσαν στην πλάτη του ελληνικού λαού δυσβάσταχτα χρέη». Τελικά, «στο σκαμνί θα καθίσουν πρώην υπουργούς που έκαναν τη δουλειά τους και τη δημοσιογραφία που προσπάθησε να φέρει την αλήθεια στο προσκήνιο».

«Ιερό καθήκον του βουλευτή είναι να στέκεται όρθιος απέναντι στις προκλήσεις των καιρών» δήλωσε καταλήγοντας πως «πρέπει να ορθώσουμε ένα μεγάλο τείχος».