Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αυγέρη: Αν η ΝΔ θέλει να ψάξει για λεφτά και για δουλειές να κοιτάξει τον καθρέφτη της

Αυγέρη: Αν η ΝΔ θέλει να ψάξει για λεφτά και για δουλειές να κοιτάξει τον καθρέφτη της

«Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πει ότι λίγο πολύ όλοι είναι ίδιοι, το πολιτικό σύστημα, οι δημοσιογράφοι, και να μπερδευτεί ο κόσμος και να μην ξέρει ποιος είναι ο κλέφτης και ποιος ο αστυνόμος» ανέφερε η Δ. Αυγέρη

«Γιατί ο κ. Μιωνής αφού είχε όλο αυτό το υλικό που ήταν συνταρακτικό δεν το προσέφερε στην Επιτροπή τρεις μήνες πριν ή γιατί δεν το πήγε σε έναν εισαγγελέα;» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και την εκπομπή «Ορθά – Κοφτά».

«Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πει ότι λίγο πολύ όλοι είναι ίδιοι, το πολιτικό σύστημα, οι δημοσιογράφοι, και να μπερδευτεί ο κόσμος και να μην ξέρει ποιος είναι ο κλέφτης και ποιος ο αστυνόμος» εκτίμησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι:

«Αυτό το παιχνίδι της αντιστροφής το παίζουν από την πρώτη στιγμή, όταν κατέθεσαν αυτό το περιβόητο κατηγορητήριο περί σκευωρίας, το οποίο κατέπεσε. Αυτοί που ζημίωσαν  το ελληνικό δημόσιο με το σκάνδαλο Νοβαρτις, και είναι υπόλογοι και κατηγορούμενοι ήρθαν και ζητούσαν τα ρέστα και αλλάξανε και ρόλους. Τώρα πάνε να κάνουν το ίδιο».

Σχολιάζοντας το ηχητικό που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής η κ. Αυγέρη σημείωσε ότι «εχθές ήρθε ένα υλικό που προκάλεσε και πολλές εντυπώσεις. Ο κ. Μιωνής είχε έρθει να καταθέσει τον Φεβρουάριο στην Προανακριτική, και ρωτήθηκε αν έχει κάποιο άλλο υλικό πέρα από την μήνυση που μας είχε υποβάλει».  

Μάλιστα, «τότε αρνήθηκε να πει ότι έχει οτιδήποτε, έρχεται αρκετούς μήνες μετά και φέρνει αυτό το υλικό, με τον παράνομο τρόπο που έχει αποκτήσει, την αμφιβόλου προελεύσεως και αν έχει δεχτεί επεξεργασία το συγκεκριμένο υλικό, και όλα αυτά σε ένα ανώτατο θεσμικό όργανο της Βουλής η οποία αποδέχεται αυτό το υλικό και διανέμεται στον Τύπο, χωρίς προηγουμένως να έχει υποστεί τη διαδικασία την οποία υφίστανται ανάλογα υλικά σε οποιαδήποτε ποινική διαδικασία, δηλαδή να πάνε στον εισαγγελέα και να πει αν θα πρέπει να το δει κάποιος εμπειρογνώμονας, όλα αυτά δεν έγιναν».

«Γιατί ο κ. Μιωνής αφού είχε όλο αυτό το υλικό που ήταν συνταρακτικό δεν το προσέφερε στην Επιτροπή τρεις μήνες πριν ή γιατί δεν το πήγε σε έναν εισαγγελέα; Μήπως γιατί ήξερε ότι αυτό το υλικό είναι άχρηστο και παράνομο; Ή μήπως γιατί ήθελε κάποιους να τους εκβιάσει και δεν πέρασε;» διερωτήθηκε το μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι «η ΝΔ ήθελε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Αν η ΝΔ θέλει να ψάξει για λεφτά και για δουλειές να κοιτάξει τον καθρέφτη της».

Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις για το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ και την χρηματοδότηση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση η κ. Αυγέρη τόνισε ότι «όποιος θέλει να αξιολογήσει από άποψη αισθητικής ή αν είναι αμφιλεγόμενο το σποτάκι, για να δικαιούται να ομιλεί θα πρέπει προηγουμένως να έχει υποβάλει στην κυβέρνηση το ερώτημα που πήγαν τα 20 εκατομμύρια, και όχι μόνο να το έχει υποβάλει για την τιμή των όπλων. Όποιος προηγουμένως δεν έχει κάνει αυτή τη δουλειά δεν δικαιούται να ομιλεί, διαφορετικά είναι ο έχων τη μύγα και μυγιάζεται».