Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αντιδράσεις για την αφωνία του Κ. Μπακογιάννη μετά τις αποκαλύψεις του Kontranews για την κ. Λυκούδη

Αντιδράσεις για την αφωνία του Κ. Μπακογιάννη μετά τις αποκαλύψεις του Kontranews για την κ. Λυκούδη

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποκάλυψη του Kontranews.gr  ότι η δημοτική σύμβουλος του Κώστα Μπακογιάννη Δήμητρα - Ινές Αγγελή - Λυκούδη και γενική Γραμματέας της Aνωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδοςστηρίζει το κίνημα "Αφήστε με να ζήσω"  το οποίο χθές με μια μεσαιωνική αφίσα κατά των αμβλώσεων κατέκλησε μετρό της Αθήνας προκαλώντας αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να κατέβει

Μια μέρα μετά, το θέμα φαίνεται να παίρνει διαστάσεις, με τον Δήμαρχο Αθηναίων να τηρει σιγην ιχθυος για το αν τελικά συμφωνεί με τις θέσεις της δημοτικής του συμβούλου και του "αφήστε με να ζησω" για τις αμβλώσεις. 

Ν.Ηλιόπουλος: Το άθλημα του Κ.Μπακογιάννη είναι η αφωνία 

«Δε θα πει τίποτε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ.Μπακογιάννης για την «επανεμφάνιση» της κας Λυκούδη πίσω από την καμπάνια κατά των αμβλώσεων (άλλωστε την «επιβράβευσε» με έμμισθη θέση για την προσπάθειά της να κλείσει το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας), όπως δεν είπε κουβέντα για το «λούνα παρκ» αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Αθήνα, για την εγκατάλειψη των Εξαρχείων, τους σκοτεινούς δρόμους, το οργανωμένο έγκλημα, «η αφωνία είναι το άθλημά του»» είπε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης στο Δήμο Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως είπε ο Ν.Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 «ο κ. Μπακογιάννης έχει δείξει ότι σε μία σειρά από ζητήματα δεν θα πάρει θέση, η αφωνία είναι το άθλημά του ... όταν η Αθήνα είχε γίνει "λούνα παρκ" αστυνομικής αυθαιρεσίας, δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει. Δεν μου φαίνεται φυσιολογικό να μπαίνει η αστυνομία σε σπίτια χωρίς ένταλμα και ο Δήμαρχος της πόλης να μην τοποθετείται ... γίνεται όλο αυτό στα Εξάρχεια, έχει γίνει κινητοποίηση των κατοίκων για το οργανωμένο έγκλήμα, πάλι δεν τοποθετείται ... δεν τοποθετήθηκε ποτέ ουσιαστικά και στο ζήτημα της κας Λυκούδη, βρήκε μία μέση λύση για να κρατήσει ενωμένη την παράταξή του, γιατί έχουν προφανώς και εσωτερικά ζητήματα».

«Δεν θέλω να χρεώνω στους αντιπάλους συνολικά ακροδεξιά κατεύθυνση ... μακάρι να είχαμε μία πιο φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή Δεξιά ... φαίνεται όμως ότι η ανοχή που δείχνουν οι αυτοχαρακτηριζόμενοι ως «φιλελεύθεροι» σε ακροδεξιές πρακτικές και αντιλήψεις αποτελεί τον κανόνα, όχι την εξαίρεση».