Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αι ειδοί του Μαρτίου τρομάζουν το Μαξίμου

Αι ειδοί του Μαρτίου τρομάζουν το Μαξίμου

27/3/2022 το τριήμερο της εθνικής αργίας η πιθανή ημερομηνία για εκλογές

Η παρουσία του διεθνούς φήμης επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ στην Ελλάδα και η παρουσία 

του μαζί με τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς του Μαξίμου

ΑΙ ΕΙΔΟΙ του Μαρτίου τρομάζουν το Μαξίμου. Γι’ αυτό οι κάλπες θα στηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις 27 Μαρτίου, δύο ημέρες μετά την αργία της εθνικής επετείου… Για να μην επηρεαστούν από τας Ειδούς που τοποθετούνται χρονικά στις 15 Μαρτίου και φέρουν συμφορές.

Στρατηγική εκλογών με ορίζοντα εξαμήνου αναπτύσσει το Μαξίμου και στην κατεύθυνση αυτή κινείται το σύνολο του πολιτικού σχεδιασμού.

Πιθανότερη ημερομηνία για να στηθούν οι κάλπες είναι την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Με δεδομένο ότι μεσολαβεί η αργία της 25ης Μαρτίου οι ετεροδημότες έχουν στη διάθεσή τους τετραήμερο για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στις εκλογικές περιφέρειες που είναι εγγεγραμμένοι.

Η παρουσία του διεθνούς φήμης επικοινωνιολόγου στην Ελλάδα και η παρουσία του μαζί με τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς του Μαξίμου.

Σε συνδυασμό με μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως την ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές, το Μαξίμου επιχειρεί να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα για να στήσει κάλπες. Μάρτιος και Απρίλιος είναι οι δύο μήνες κλειδιά για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αναπτύξει τις πρωτοβουλίες πριν το καλοκαίρι για να μην επηρεαστεί ο τουρισμός που αναμένεται το νέο έτος να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Η παρουσία του Σταν Γκρίνμπεργκ στην Αθήνα και οι συναντήσεις που είχε με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού πυροδότησε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Άλλωστε ο διεθνούς φήμης επικοινωνιολόγος που συνόδευσε τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη δεν σπαταλάει τον χρόνο του χωρίς να έχει σοβαρό αντικείμενο.

Όλα δείχνουν ότι το Μαξίμου έχει προσλάβει τον πιο ακριβοπληρωμένο μετρ της επικοινωνίας για σύμβουλο, γιατί οι εκλογές δεν θα είναι περίπατος.

Πρόκειται για μια δύσκολη αναμέτρηση και γι΄ αυτό το Μαξίμου προετοιμάζεται μεθοδικά σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σύντομα θα φτάσουν στην Αθήνα συνεργάτες του Σταν Γκρίνμπεργκ, οι οποίοι και θα αναλάβουν την επικοινωνιακή καθοδήγηση.

Όταν προκηρυχθούν οι εκλογές τότε ο Σταν Γκρίνμπεργκ θα δώσει και αυτός το παρών για να συντονίσει την προεκλογική καμπάνια.

Η χώρα αναγκαστικά εισέρχεται σε μια παρατεταμένη εκλογική περίοδο.

Την αρχή έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε από το βήμα της ΔΕΘ αν τολμάει να στήσει κάλπες, διαμορφώνοντας ένα εκλογικό σκηνικό.

Όλοι πλέον προεξοφλούν πρόωρες εκλογές και μόνο οι εκτιμήσεις για το timing διαφέρουν.

Γιατί κάποιοι προβλέπουν κάλπες τον Οκτώβριο του 2022, αλλά κάτι τέτοιο δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν στο Μαξίμου.

 Γιατί θεωρούν ότι το καλοκαίρι κρύβει παγίδες και σε περίπτωση που ξεσπάσουν πάλι πυρκαγιές, ο εκλογικός ανασχηματισμός μπορεί να καταλήξει σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να πάνε σε εκλογές όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί πιστεύουν ότι μετά τις εκλογές στη Γερμανία, η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί σε περιδίνηση αφού τελειώνει η λεγόμενη εποχή Μέρκελ που είχε επιβάλλει τη γερμανική κυριαρχία.

Φοβούνται επίσης τις οικονομικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει ο ψυχρός πόλεμος ανάμεσα στη νέα συμμαχία Αμερικής, Αγγλίας, Αυστραλίας με την Κίνα.

Βέβαια αυτό που τρέμουν στην κυριολεξία στο Μαξίμου είναι η ραγδαία φθορά της Νέας Δημοκρατίας.

Οι απώλειες τριών ποσοστιαίων μονάδων σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση και το τέλος της πολιτικής κυριαρχίας για την κυβέρνηση.

Γι’ αυτό η στρατηγική των εκλογών προέκυψε ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία για να προλάβουν τη μεγάλη δημοσκοπική κατρακύλα.

«Αι Ειδοί του Μαρτίου» έπεφταν στις 15 του μηνός, σύμφωνα με το ρωμαϊκό ημερολόγιο και αποτελούσαν ρωμαϊκές γιορτές προς τιμή του Δία. Ήταν το 44 π.Χ όταν ένας μάντης είχε προειδοποιήσει τον Ιούλιο Καίσαρα να φυλάγεται γιατί στις «Ειδούς του Μαρτίου» θα περάσει μεγάλο κίνδυνο. Εκείνη την ημέρα και ενώ ο Καίσαρας κατευθυνόταν προς το κτίριο της Συγκλήτου, συνάντησε ξανά τον μάντη και του είπε γελώντας «Ήλθον αι Ειδοί του Μαρτίου!». Τότε ο μάντης του απάντησε «Ήλθον αλλά δεν παρήλθον!». Στο κτίριο της Συγκλήτου οι συνωμότες ήταν μαζεμένοι. Ανάμεσά τους και ο Βρούτος, για πολλούς γιος του Καίσαρα. Όταν ύψωσαν τα ξίφη τους ο Καίσαρας τους αντιμετώπισε ατάραχος. Λύγισε όμως όταν αντίκρισε τον Βρούτο και κατέρρευσε λέγοντάς του... «Κι εσύ, τέκνον Βρούτε;».