Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αχτσιόγλου για εξαγγελίες Μητσοτάκη: Data...και συμπάθεια

Αχτσιόγλου για εξαγγελίες Μητσοτάκη: Data...και συμπάθεια

«Κοροϊδία» χαρακτηρίζει η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου, τα μέτρα που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα είναι να μην απορεί με την οργή των πολιτών, αφού ακόμα και τώρα συνεχίζει να κοροϊδεύει την κοινωνία», αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου. Και συνεχίζει:

«Ανακοίνωσε data και ψίχουλα και έβαλε τα Μέσα να μιλούν για παροχές 4 δισ. ευρώ, συνυπολογίζοντας και ξαναμετρώντας ως «ελαφρύνσεις», τις ήδη υπάρχουσες και ανεπαρκείς ενισχύσεις λόγω covid.

Αντί να μετατρέψει σε μη επιστρεπτέα το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής, που η πολίτες θα κληθούν να επιστρέψουν στο Δημόσιο, ενώ άμεσα ξεκινάει μία φοροκαταιγίδα υποχρεώσεων, έφτασε στο σημείο, όχι απλώς να επιμείνει στη μερική μείωσή της αλλά και να συνυπολογίσει αυτή την ήδη εξαγγελθείσα μερική μείωση ως νέα παροχή.

Το ίδιο έκανε και με την εισφορά αλληλεγγύης εξαιρώντας για μία ακόμη φορά δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Το ίδιο έκανε και με τις μειώσεις φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και εισφορών που τις επανέλαβε και τις πρόσθεσε ξανά ως νέα μέτρα.

Ενώ τόσο καιρό διέρρεε πως θα προβλέψει μείωση του φόρου επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου, δεν είπε κουβέντα.

Και φυσικά, δεν είπε κουβέντα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ώστε αποκλιμακωθούν οι τιμές και από τους ιδιώτες παρόχους. Κοροϊδεύει πως με 150 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν οι αυξήσεις ως και 50% στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αν αφαιρέσει κανείς τα ανεπαρκή μέτρα που ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει εδώ και δύο περίπου χρόνια, μένουν data και συμπάθεια για την ελληνική κοινωνία…»