Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΑΣΟΚ: «Οι συνταξιούχοι δεν είναι οι μόνοι που θα πληρώσουν τη νέα “υπερήφανη διαπραγμάτευση”»

ΠΑΣΟΚ: «Οι συνταξιούχοι δεν είναι οι μόνοι που θα πληρώσουν τη νέα “υπερήφανη διαπραγμάτευση”»

«ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ»

Για «ψέματα της κυβέρνησης» τα οποία «θα αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του. Παράλληλα, η «Χαριλάου Τρικούπη» τονίζει ότι «τα πρώτα από τα μεγάλα θύματα της πρόσφατης ασφαλιστικής “μεταρρύθμισης” είναι πάνω από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που θα χάσουν το ΕΚΑΣ και θα δουν από τις αρχές Ιουλίου να μειώνεται δραματικά το εισόδημά τους μέχρι και 50%».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι «καλούνται να επιστρέψουν και όσα έχουν λάβει μέχρι 30/6/2016, γιατί υπάρχει αναδρομική ισχύς από 1/1/2016».

Όπως τονίζει η «Χαριλάου Τρικούπη», «αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που λάμβανε 700 ευρώ εκ των οποίων 230 ευρώ ΕΚΑΣ ότι το εισόδημά του περιορίζεται από 1/7/2016 στα 470 ευρώ και όχι μόνο, γιατί στην καλύτερη περίπτωση για τους επόμενους 12 μήνες θα παρακρατηθούν από τη σύνταξή του 110 ευρώ για να επιστραφούν τα καταβληθέντα μέχρι 30 Ιουνίου».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο συνταξιούχος που περιγράφεται στο παράδειγμα για τα επόμενα χρόνια θα έχει μείωση 33% του εισοδήματός του, ενώ το επόμενο 12μηνο καλείται να ζήσει με μηνιαίο εισόδημα 350 ευρώ, «δηλαδή το μισό ακριβώς σε σχέση με αυτό που έπαιρνε πριν τη “μεταρρύθμιση” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που δήθεν “προστατεύει” τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Η «Χαριλάου Τρικούπη» υπογραμμίζει ότι οι συνταξιούχοι «δεν είναι οι μόνοι που θα πληρώσουν τη νέα “υπερήφανη διαπραγμάτευση”», επισημαίνοντας ότι «ακολουθούν οι συντάξεις χηρείας με μειώσεις 28% και συντάξεις ατόμων με αναπηρία, όπου οι μειώσεις θα είναι μέχρι 30%».

«Ακολουθούν οι νέοι συνταξιούχου με μειώσεις 20% κατά μέσο όρο, οι παλιοί συνταξιούχοι με μειώσεις μέχρι 40% στις επικουρικές τους συντάξεις κ.ο.κ. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση πανηγυρίζει», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.