Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πιο κοντά στη συμφωνία μετά το EuroWorking Group

Πιο κοντά στη συμφωνία μετά το EuroWorking Group

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ - ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ                                                

Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση του EuroWorking Group μετά το οποίο μάλιστα υπήρξαν ελπιδοφόρες δηλώσεις. Πιο κοντά στην εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος βρίσκονται Αθήνα και δανειστές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του EuroWorking Group που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για να προετοιμάσει το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να ξεκινήσουν τις συνομιλίες για την ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι περαιτέρω μέτρα λιτότητας θα συντρίψουν τις πρώτες ενδείξεις της πρόσφατης οικονομικής ανάκαμψης.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα να μειώσει το βάρος του χρέους της», δήλωσε ο Γκάμπριελ σε ομιλία στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία εν τέλει αναπτύσσεται και πάλι και αυτό δεν πρέπει να το καταπνίξουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

«Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει επιτέλους να γίνει ένα βήμα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες προκειμένου να κινηθούμε προς μια κατάσταση όπου η Ελλάδα δεν θα πρέπει να πολεμά κάθε χρόνο για να λάβει νέα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιών δανείων», δήλωσε ο Γκάμπριελ.

Αισιόδοξος ο Σαπέν ενόψει του Eurogroup

Την αισιοδοξία του για την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

«Αναμένω τα καλύτερα», δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν, όταν ρωτήθηκε τι περιμένει από τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Χωρίς δηλώσεις προσήλθαν στο κτίριο όπου θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup, o επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί και ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος.

Διαβάστε επίσης: Eurogroup για συμφωνία και χρέος