Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στα θεωρεία της βουλής και τα "θύματα" της αντεργατικής πολιτικής της ΝΔ

Στα θεωρεία της βουλής και τα "θύματα" της αντεργατικής πολιτικής της ΝΔ

Στα "χαρακώματα" βρίσκονται σήμερα στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί με φόντο τα εργασιακά. Την άγρια κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης θα παρακολουθήσουν από τα θεωρεία της Βουλής και τα "θύματα" της εργασιακής κυβερνητικής πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την Ολομέλεια, όπου συζητείται σήμερα το ασφαλιστικό αλλά και τα εργασιακά, θα παρακολουθήσουν από τα θεωρεία της Βουλής, μερικοί από τους απολυμένους της τράπεζας Πειραιώς. Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη δουλειά τους, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, έρμαια μιας πρωτοφανούς απόφασης μαζικών απολύσεων εργαζομένων στον τραπεζικό τομέα, φαινόμενο που είχε να καταγραφεί εδώ και δεκαετίες, όπως τονίζουν συνδικαλιστές του χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Έφη Αχτσιόγλου είχε τονίσει, πως οι "απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, ήταν εκδικητικές και είχαν την κάλυψη του κ. Βρούτση"

Επιπλέον, τη σημερινή συζήτηση για τα εργασιακά θα παρακολουθούν από τα θεωρεία και άτομα από το Σύλλογο Δανειζόμενου Προσωπικού της Εθνικής καθώς και μία γυναίκα που απολύθηκε στα "πογκρόμ" απολύσεων της Εθνικής Τράπεζας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι και στην Εθνική Τράπεζα έχουν γίνει δεκάδες απολύσεις, με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Τέλος, στα θεωρεία της Βουλής θα βρεθούν εργαζόμενοι από τα εργοστάσιο λιπασμάτων Καβάλας.

Επισημαίνεται, ότι η Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας βρέθηκε να πιέζει τους εργαζόμενους να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους και να δεχθούν να συνάψουν εικονικές συμβάσεις δανεισμού, όπως και στο παρελθόν επιδίωκε ο εργοδότης, αλλά ηττήθηκε στα αρμόδια Δικαστήρια.