Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Ερντογάν "ξεπουλάει" για να σώσει την καταρρέουσα τουρκική οικονομία

Ο Ερντογάν "ξεπουλάει" για να σώσει την καταρρέουσα τουρκική οικονομία

Με υποσχέσεις για ανάκαμψη της οικονομίας γεμίζει τον τουρκικό λαό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συμφωνία με το Κατάρ. Τη συγκεκριμένη συμφωνία την επικρίνει έντονα η αντιπολίτευση, καθώς πουλάει σημαντική περιουσία του Δημοσίου.

Μετά την επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ, Αλ Σάνι, στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε μέρος των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί. Έτσι, το 10% του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης πωλείται σε καταριανό fund έναντι του ποσού των 300 εκατ. δολαρίων, ενώ προχωρά και στην πώληση του λιμανιού της Αττάλειας. Σε καταριανά χέρια περνά και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Τουρκία με αντίτιμο ύψους 1 δισ. δολαρίων. 

Για τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, η οποία είχε μπει στο συρτάρι, φαίνεται ότι επανέρχεται και ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ήδη ξεκίνησε η δημοπράτηση του έργου, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης τάσσεται κατά αυτού του σχεδίου, καθώς η διώρυγα θα παρακάμπτει τον Βόσπορο κι αυτό είναι ένα ερωτηματικό για τη ναυσιπλοΐα. 

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγόρησε τον Ερντογάν για την πώληση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας και δήλωσε ότι «σε λίγο θα πουλήσει και το παλάτι και δε θα απορήσουμε καθόλου γι’αυτό».