Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ντόμινο παραιτήσεων για τους διοικητές νοσοκομείων ακόμη και... πριν καν διοριστούν!

Ντόμινο παραιτήσεων για τους διοικητές νοσοκομείων ακόμη και... πριν καν διοριστούν!

Δίχως τέλος φαίνεται να είναι οι κλυδωνισμοί στο υπουργείο Υγείας εξαιτίας της ιστορίας με τους «γαλάζιους» διορισμούς στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκείνες του 80χρονου Κώστα Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας (παραιτήθηκε μετά τον σάλο) και του «ευαίσθητου» Τάσου Τσαχουργιανίδη στο νοσοκομείο της Κω.

Έπειτα, λοιπόν, από τον σάλο για όλες αυτές τις περιπτώσεις και πριν καλά-καλά διοριστούν επίσημα (μιας και δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ) οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία, ξεκίνησαν να… παραιτούνται.

Ο λόγος για τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Θήβας, Κωνσταντίνο Τυρηνόπουλο (Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ -ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ»), ο οποίος πριν καν προλάβει να αναλάβει καθήκοντα, έστειλε επιστολή παραίτησης στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Τυρηνόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του με «φόντο» τις έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, η οποία του «χρέωνε» ότι δε διαθέτει τα τυπικά προσόντα της προκήρυξης, ενώ και το επάγγελμά του (αρχιτέκτονας) δεν έχει καμία σχέση με την Υγεία.

Μάλιστα, στην επιστολή του προς τον κ. Κικίλια, προαναγγέλλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για όσα έχουν ειπωθεί σε βάρος του.

Η ανακοίνωση της παραίτησης:

«Κατέθεσα την παραίτηση μου στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, απο την θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ». Είναι εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο Υπουργός, μου εμπιστεύτηκαν την θέση του Αναπληρωτή διοικητή. Θα εξαντλούσα όλες μου τις δυνάμεις, για να δικαιώσω αυτή την απόφασή τους.

Μου προκάλεσε κατάπληξη και αγανάκτηση το θράσος και η αλαζονεία που επέδειξαν κάποιοι, οι οποίοι θέλησαν να ορίσουν και να εισάγουν νέους όρους και κρίσεις όσον αφορά τα κριτήρια που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος/α για να ασχοληθεί με τα κοινά. Το ήθος μου και η υπερηφάνεια, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό το γεγονός με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

Δεν θα μπω σε αυτές τις μικροπρεπείς διαδικασίες, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Κάποιοι με ανέντιμες μεθόδους ισχυρίζονται και διαδίδουν ψευδή και ανυπόστατα λόγια για εμένα, με σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη μου, καθώς και την αμφισβήτηση της προσωπικής και επαγγελματικής μου πορείας. Από εδώ και στο εξής θα κινηθώ νομικά για να σταματήσει αυτή η ανήθικη συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου. Για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου, θα υποβάλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την άρση της προσβολής και τη μη επανάληψή της στο μέλλον, όπως και της ικανοποίησης της ηθικής βλάβης, δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του, προστατεύεται και από το ίδιο το Σύνταγμα».