Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εγκληματικές καθυστερήσεις

Εγκληματικές καθυστερήσεις

Το θέμα που προέκυψε με την επίταξη κλινικών στην Θεσσαλονίκη δείχνει πολύ καθαρά τις ευθύνες της κυβέρνησης. Ειδοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση τις ιδιωτικές κλινικές για την ανάγκη επίταξης. Η συζήτηση, όπως φαίνεται και από τα λεγόμενα των ιδιοκτητών των κλινικών (που αρνήθηκαν να παραχωρήσουν κλίνες για ασθενείς Covid-19), έγινε αδιέξοδη από την ώρα που οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν άκουγαν τις εναλλακτικές προτάσεις.

Παραχώρηση κλινικών σε προάστια της Θεσσαλονίκης, άνοιγμα κλειστών νοσοκομείων, συμμετοχή στον σχεδιασμό του στρατιωτικού νοσοκομείου 424 κ.ά. Η καθυστέρηση δημιουργεί συνθήκες πανικού σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της έξαρσης, μειώνει τις δυνατές λύσεις (διότι πλέον η κατάσταση επιβάλλει άμεσα κάποια λύση, όποια και αν αυτή είναι), αυξάνει το κόστος και την αβεβαιότητα.

Η κατάσταση είναι τραγική, ειδικά στην Θεσσαλονίκη και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να ξεπεράσουμε άμεσα το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Το οποίο στοιχίζει δεκάδες ζωές ανθρώπων καθημερινά. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης φαίνεται περίτρανα και στην Παιδεία, και παρά το γεγονός ότι εκεί δεν έχουμε θύματα, αλλά οι επιπτώσεις θα φανούν τους επόμενους μήνες ή χρόνια.