Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Από "κόσκινο" τα δημοσιεύματα υπέρ Δένδια

Από "κόσκινο" περνούν τα δημοσιεύματα υπέρ Δένδια

Στο μικροσκόπιο των, αμήχανων, ενοίκων του Μαξίμου τέθηκαν χθες τα πρωτοσέλιδα του κεντροδεξιού Τύπου που επαινούν τον Νίκο Δένδια. Η εφημερίδα Εστία, που επικρίνει σε σταθερή βάση τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνιζε ότι «ο Δένδιας συνέτριψε τον Τσαβούσογλου μέσα στην  Άγκυρα» με τις «καταιγιστικές απαντήσεις» που έδωσε.

Παράλληλα η εφημερίδα Δημοκρατία -επίσης έχει ανοιχτό μέτωπο με το Μαξίμου- θεωρεί με πηχυαίους τίτλους ότι «Έγραψε Ιστορία ο Δένδιας». Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν και ο Ελεύθερος Τύπος («Ο Δένδιας γκρέμισε live τις προκλήσεις Τσαβούσογλου") αλλά και Τα Νέα («Σκληρή απάντηση μέσα στην  Άγκυρα»).

Το περιβάλλον καθίσταται ακόμη πιο άβολο για το πρωθυπουργικό επιτελείο από το κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας Antinews, που απευθύνεται στους θιασώτες του Αντ. Σαμαρά, υπό τον τίτλο «Στο μέτωπο Καραμανλή - Σαμαρά ο Δένδιας (Ο επόμενος πρωθυπουργός;)».

Ο αρθρογράφος, αφού διαβεβαιώνει ότι «οι  Έλληνες, πλέον, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι», υπογραμμίζει ότι «με μία κίνηση, συντασσόμενος με το μέτωπο κατά του εθνομηδενισμού που δημιούργησαν Καραμανλής - Σαμαράς, ο Νίκος Δένδιας κυριολεκτικά κονιορτοποίησε τις μεθοδεύσεις που οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια σε νέα εθνική ταπείνωση». Με χολερική δε διάθεση θεωρεί ότι «ο Κυριάκος... θέλοντας και μη θα γίνει πατριώτης. Αυτά είναι τα ωραία... γυρίσματα στην πολιτική»...