Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θετική έκπληξη στα έσοδα τον Μάρτιο – Έρχονται μέτρα για τουρισμό, ενέργεια, ακτοπλοΐα, ναυτιλία

Θετική έκπληξη στα έσοδα τον Μάρτιο – Νέα μέτρα για τουρισμό, ενέργεια, ακτοπλοΐα, ναυτιλία

Θετική έκπληξη στο μέτωπο των εσόδων, κάτι τα κίνητρα που θέσπισε η κυβέρνηση, έκπτωση 25% στην εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων, κάτι ο πατριωτισμός, δείχνουν ότι τελικά το αποτέλεσμα τον Μάρτιο δεν ήταν τραγικό, όπως πολλοί περίμεναν.

 
Όπως τόνισε αργά χθες το βράδυ ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου τα έσοδα κινήθηκαν εντός του στόχου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που δήλωσε ότι απ’ τα έως τώρα στοιχεία, «η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο φαίνεται ότι δεν ήταν απογοητευτική, καθώς αρκετοί πολίτες εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους».

Ο Θ. Σκυλακάκης, αναφορικά με την συνολική εικόνα του Μαρτίου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και είπε ότι πρέπει να γίνουν οι υπολογισμοί και η συνολική καταμέτρηση των εσόδων και μετά θα κάνουν ταμείο στο υπουργείο Οικονομικών. Τόνισε επίσης ότι η κατάσταση στην οικονομία μελετάται μέρα με την ημέρα και η κυβέρνηση θα είναι παρούσα όποτε κριθεί απαραίτητο για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Kontra ανέφερε ότι θα ληφθούν στοχευμένες δράσεις για τους κλάδους της ενέργειας, του τουρισμού, της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας. Ανέφερε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν, με επισπεύδοντα το υπουργείο Εργασίας, οι πολιτικές για την ανεργία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η κοινωφελής εργασία και η επέκταση των επιδομάτων ανεργίας.