Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κέικ γεωγραφίας

Κέικ γεωγραφίας

Υλικά

  • 4 αβγά,
  • 1 φλιτζ. βούτυρο,
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη,
  • 1 φλιτζ. γάλα,
  • 1 φακελάκι βανίλια,
  • 3 φλιτζ. αλεύρι,
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
  • ¼ κουταλάκι αλάτι.
  • Για το σοκολατένιο μίγμα
  • 3 κουταλιές κακάο,
  • ¼ φλιτζ. γάλα,
  • 1 κουταλιά γεμάτη ζάχαρη.

Διαδικασία

  •  Βήμα 1

    Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

  •  Βήμα 2

    Στο μίξερ χτυπάτε τη ζάχαρη και το βούτυρο.

  •  Βήμα 3

    Ακολούθως, όσο είναι σε λειτουργία το μίξερ ρίχνετε μέσα ένα ένα τα αβγά.

  •  Βήμα 4

    Χτυπάτε καλά και χαμηλώνετε την ταχύτητα.

  •  Βήμα 5

    Εναλλάξ βάζετε λίγο γάλα και λίγο αλεύρι.

  •  Βήμα 6

    Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  •  Βήμα 7

    Σε ένα μπολ χτυπάτε τα υλικά για το σοκολατένιο μίγμα δηλαδή, το κακάο, το γάλα και τη ζάχαρη.

  •  Βήμα 8

    Βάζετε μισό από το άσπρο μίγμα στο σοκολατένιο μίγμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει καφέ το μίγμα.

  •  Βήμα 9

    Λαδώνετε ένα ταψί με διάμετρο 24εκ. και στη συνέχεια τοποθετείτε ένα κομμάτι λαδόκολλα έτσι ώστε να καλύψετε την επιφάνεια του ταψιού.

  •  Βήμα 10

    Αδειάζετε το άσπρο μίγμα στο ταψί και ακολούθως από πάνω το καφέ μίγμα.

  •  Βήμα 11

    Βυθίζετε ένα μαχαίρι στο ταψί με τα μίγματα και τραβάτε ακανόνιστες γραμμές.

  •  Βήμα 12

    Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45΄ ή μέχρι να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι από το κέντρο του κέικ.

Τips

Αν θέλετε μπορείτε να αναμίξετε όλο το άσπρο μίγμα με το σοκολατένιο μίγμα έτσι ώστε να φτιάξετε ένα ελαφρύ σοκολατένιο κέικ.