Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Τραγανό κοτόπουλο με εστραγκόν και σάλτσα κρασιού

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανό κοτόπουλο με εστραγκόν και σάλτσα κρασιού

Το κοτόπουλο είναι αγαπημένο φαγητό κι εμείς σας έχουμε μια συνταγή για να κάνετε το κοτόπουλό σας τραγανό με λεμονάτη σάλτσα κρασιού.

Το εστραγκόν με το σκόρδο στη γέμιση προσθέτει στο κοτόπουλο ένα ξεχωριστό άρωμα και απίστευτη γεύση. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές ή με πιλάφι.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1300 γρ.
  • Μισό μικρο λεμονί σε φέτες λεπτές
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Δυόμιση κουταλιές της σούπας εστραγκόν φυλαρακια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια λευκό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 230 βαθμούς.

Ανακατεύουμε το σκόρδο, το βούτυρο, το εστραγκόν και το αλατοπίπερο και γεμίζουμε το κοτόπουλο προσθέτοντας και τις φέτες του λεμονιού.

Αλείφουμε το κοτόπουλο μας με λάδι, το βάζουμε στο ταψί πασπαλίζοντας με τον κύβο κότας και προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Ψήνουμε το κοτόπουλο στη μεσαία θέση του φούρνου, στους 230 βαθμούς για 45’ με αέρα.

Αφού ψηθεί καλά και γίνει τραγανή η πέτσα, αφαιρούμε με προσοχή τα υγρά από την γέμιση αλλά και τις φέτες λεμονιού, ανασηκώνοντας το κοτόπουλο.

Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να παραμείνει ζεστό για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, βάζουμε το ταψί στο μάτι της κουζίνας, στύβουμε μισό λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί.

Αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει και να μειωθεί ο όγκος της (αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο εστραγκόν ψιλοκομμένο).

Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο στη σάλτσα μας και προσθέτουμε και ότι υγρό έχει μείνει στην πιατέλα.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το γαρνίρουμε με τη σάλτσα.

Πηγή: supersyntages.gr