Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Stir fry λαχανικών με καστανό ρύζι

Η συνταγή της ημέρας: Stir fry λαχανικών με καστανό ρύζι

Συστατικά

  • 250 γρ. ρύζι καστανό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ. μπρόκολο
  • 150 γρ. μανιτάρια σιτάκε
  • 1 καρότο
  • 80 γρ. καλαμπόκι baby, βρασμένο
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 50 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. νουντλς, ρυζιού
  • 300 ml σπορέλαιο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • κόλιανδρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε το ρύζι και βράζουμε σύμφωνα για 10-12 λεπτά για να μαλακώσει.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε 4 κομμάτια, χωρίζουμε τα φύλλα του και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε στην περιφέρεια του τηγανιού.
  • Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και τα βάζουμε στο κέντρο του τηγανιού με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση, το καρότο σε λεπτές λωρίδες, τα καλαμπόκια στη μέση και τα βάζουμε διαδοχικά στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κάθε ένα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά το κάθε λαχανικό πριν βάλουμε το επόμενο.
  • Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε επιπλέον 3-4 λεπτά.
  • Σουρώνουμε το ρύζι και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε 100 γρ. από το νερό που έβρασε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε τη sweet chili sauce, το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το σησαμέλαιο.