Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα

Αυτά τα υγιεινά και εύκολα κεφτεδάκια θα γίνουν τα αγαπημένα των παιδιών!

Υλικά
 

  • 150γρ. φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ρύζι βρασμένο

rice-498688_1280
 

  • ½ φλιτζ. πουρέ γλυκοπατάτας
  • 1/3 φλιτζ. πουρέ μπρόκολου
  • ½ φλιτζ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • ¼ φλιτζ. γάλα
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

olive-oil-968657_1280
 

  • αλάτι

Διαδικασία
 

  • Βράζετε το ρύζι.
  • Βράζετε τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο (ή τα μαγειρεύετε στον ατμό) και μετά τα πολτοποιείτε (χωριστά το καθένα) στο μπλέντερ ή το μούλτι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και το αφήνετε να ψηθεί.
  • Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το κοτόπουλο, τον πουρέ γλυκοπατάτας, το τυρί, το γάλα και το αλάτι και τα πολτοποιείτε.
  • Βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το ρύζι. Πλάθετε τα κεφτεδάκια.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά μαζί με τον πουρέ μπρόκολου.
  • Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετείτε την τριμμέμνη φρυγανιά.
  • Περνάτε τα κεφτεδάκια πρώτα από το μίγμα του αβγού και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αλείφετε με ένα πινέλο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τα σερβίρετε ζεστά. Αν θέλετε να τα μαγειρέψετε νωρίτερα, τα ζεσταίνετε πριν τα σερβίρετε 5 λεπτά στο φούρνο.

Tips

Μπορείτε αντί για μπρόκολο να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκι.