Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Κεμπάπ με χωριάτικο φύλλο

Η συνταγή της ημέρας: Κεμπάπ με χωριάτικο φύλλο

Υλικά Συνταγής

  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • λίγο μπούκοβο
  • 150 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
Για το σερβίρισμα
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • σάλτσα ντομάτας
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τα κεμπάπ
  • 700 γραμ. μοσχάρι ή αρνί 1 φορά περασμένο στη μηχανή του κιμά
  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά μπούκοβο
  • 100 γραμ. καρύδι αλεσμένο
  • 1 κ.σ πάστα πιπεριάς (κόκκινη)
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά του κεμπάπ σε μπολ και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να παγώσει το μίγμα.

Σε μεταλλικά πλακέ σουβλιά, περνάμε τα κεμπάπ χτίζοντας τα με την παλάμη μας, δίνοντάς τους πλακέ σχήμα.

Ψήνουμε στη σχάρα για 3′-4′ από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα κεμπάπ μακρύ και πλακέ. Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για 15′.

Απλώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο και το κόβουμε στη μέση. Ακουμπάμε επάνω το κεμπάπ,  πασπαλίζουμε γραβιέρα και τυλίγουμε.

Αλείφουμε με βούτυρο, κόβουμε σε μεγάλα διαγώνια κομμάτια το κιχί κεμπάπ και ψήνουμε στην σχάρα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά να ζεσταθεί το φύλλο. Εναλλακτικά, αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 15′ περιπου.

Σερβίρουμε τα κεμπάπ με χωριάτικο φύλλο ζεστά με γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό.