Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό κέικ με κολοκύθα και τυρί

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό κέικ με κολοκύθα και τυρί

Αλμυρό κέικ με την πλούσια γεύση της κολοκύθας την παχιά και ζουμερή υφή των τυριών και τις απίστευτες γευστικές νότες που θα σας χαρίσουν τα βότανα! Δοκιμάστε σήμερα το εύκολο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ από τον Πέτρο Συρίγο.

 

Υλικά

500 γραμμ. κολοκύθα
150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γραμμ. νιφάδες βρώμης
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό φρέσκο
1 κουταλιά της σούπαςσχοινόπρασο φρέσκο
3 αυγά
100 ml ξινόγαλο
100 ml ελαιόλαδο
50 ml ελαιόλαδο για την κολοκύθα
100 γραμμ. παρμεζάνα
150 γραμμ. πεκορίνο
2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορος
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια (χοντρούς κύβους) και την απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε 50ml ελαιόλαδο. Ψήνουμε την κολοκύθα στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 40 λεπτά.

Στη συνέχεια αλέθουμε την κολοκύθα στο μούλτι. Βάζουμε την αλεσμένη κολοκύθα σε ένα μπολ, αφού έχει κρυώσει, με τα αυγά, το ξινόγαλο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βρώμη που την έχουμε αλέσει, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα υλικά των δυο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το πεκορίνο και τα ψιλοκομμένα βότανα.

Βάζουμε λαδόκολλα σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα κέικ, απλώνουμε το μείγμα εκεί. Βάζουμε λίγη βρώμη και κολοκυθόσπορο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνουμε 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Καλό είναι να το αφήσουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.