Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Gazpacho κόκκινης πιπεριάς

Gazpacho κόκκινης πιπεριάς

Υλικά

  • 3 πιπεριές κόκκινες, Φλωρίνης
  • 5 ντομάτες
  • 1 αγγούρι, χωρίς τα σπόρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 σκ. σκόρδο

Για το σερβίρισμα

  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο
  • 3 κ.σ. κρέμα καρύδας
  • 80 γρ. κολοκυθόσπορο

Εκτέλεση

  • Ανάβουμε το γκάζι στη δυνατή φωτιά και βάζουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί η φλούδα τους. Στα 5 λεπτά τις γυρνάμε. Αν δεν έχουμε εστίες γκαζιού, ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ στους 230°C για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Τις αποσύρουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη φλούδα τους και τις βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
  • Βράζουμε νερό σε μέτρια φωτιά.
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι κάθε ντομάτας και τις χαράζουμε σταυρωτά από την κάτω πλευρά με ένα μαχαίρι.
  • Τις βάζουμε στο βραστό νερό για 30-40 δευτερόλεπτα και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Τέλος, αφαιρούμε τη φλούδα τους, μπλανσάρουμε δηλαδή τις ντομάτες.
  • Τις μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το αγγούρι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι τον πολτό και τον βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για το σερβίρισμα:

  • Αφαιρούμε τα σπόρια από την ντομάτα και το αγγούρι και τα κόβουμε σε κύβους ½ εκ., τα ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με αυτά τη σούπα.
  • Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα καρύδας σε κάθε μπολ, πασπαλίζουμε με τους κολοκυθόσπορους και σερβίρουμε.

Tip:

Αφού βγάλουμε τη σούπα μας από το ψυγείο, την ανακατεύουμε καλά προτού τη σερβίρουμε, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και να βελτιωθεί η υφή της.