Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τουρκία-κoρωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα

Τουρκία-κoρωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι επισκέπτες που έρχονται στη χώρα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση ότι έχουν υποβληθεί εντός των προηγουμένων 72 ωρών σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό, το οποίο βρήκε αρνητικό.

Οι επιβάτες που δεν έχουν αυτήν τη βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) δεν θα επιτρέπεται να επιβιβάζονται σε αεροσκάφη με προορισμό την Τουρκία, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι επιβάτες που προέρχονται από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Δανία θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, Τούρκοι ερευνητές ανακοίνωσαν μετά από κλινική μελέτη που διενεργήθηκε στη χώρα ότι ένα κινεζικό υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το CoronoVac της εταιρείας Sinovac, έχει 91,25% αποτελεσματικότητα.

Σε έξαρση η πανδημία του κορωνοϊού στην Τουρκία

Σε επίπεδο-ρεκόρ εξακολούθησαν και την Πέμπτη να κινούνται οι ημερήσιοι θάνατοι εξαιτίας του Covid-19 στην Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Στον ημερήσιο απολογισμό της πανδημίας, το τουρκικό υπουργείο ανακοίνωσε πως 254 επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 19.115. Το ίδιο χρονικό διάστημα επιβεβαιώθηκαν 18.102 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 2.100.712.