Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν-Μέρκελ – Τον χαβά του ο «σουλτάνος»: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν-Μέρκελ – Τον χαβά του ο «σουλτάνος»: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες

Με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες.

«Η Τουρκία, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, απέρριψε τις διεκδικήσεις στα θαλάσσια όρια από την Ελλάδα και την Κύπρο», είπε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι οι διεκδικήσεις αυτές παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία ακολουθεί εποικοδομητική προσέγγιση στα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο

Ως προς τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική.

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο υφΥΠΕΞ

Από την πόλη της Κομοτηνής, όπου έφτασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, ξεκίνησε την ιδιωτική επίσκεψή του στην Θράκη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιρά, προχωρώντας σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

Φτάνοντας στην πόλη κατευθύνθηκε στο εκεί τουρκικό προξενείο όπου έγινε δεκτός από τον πρόξενο κ. Μουράτ Ομέρογλου και τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής, κ. Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Σε δήλωσή του μπροστά στο προξενείο ανέφερε πως «είμαστε στην Κομοτηνή, μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, μετά την (επίσκεψη στη) Θεσσαλονίκη».