Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στην τελευταία του κατοικία ο «Θεός» Μαραντόνα - Απέραντη θλίψη από το Μπουένος Άιρες έως τη Νάπολη (Βίντεο)

Στην τελευταία του κατοικία ο «Θεός» Μαραντόνα - Απέραντη θλίψη από το Μπουένος Άιρες έως τη Νάπολη (Βίντεο)

Τον εθνικό της ήρωα, τον παγκόσμιο θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, αποχαιρέτησε η Αργεντινή, με μια λαοθάλασσα να ξεχύνεται στους δρόμους του Μπουένος Άιρες.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Bella Vista, έξω από το Μπουένος Άιρες, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και πανικού, καθώς χιλιάδες Αργεντινοί ήθελαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία σε κάθε της βήμα.

 

Στο κοιμητήριο έσπευσε η οικογένεια του Μαραντόνα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Τελικά λίγες ώρες αργότερα η σορός του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφτασε στο νεκροταφείο Jardín και ο θρύλος του ποδοσφαίρου οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο κοιμητήριο βρίσκονται και οι σοροί της μητέρας και του πατέρα του.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν πρωτοφανείς, καθώς χιλιάδες κάτοικοι του Μπουένος Άιρες συνόδεψαν τον σπουδαίο Μαραντόνα στην τελευταία του κατοικία και εκατομμύρια σε όλη την Αργεντινή, αλλά και τον κόσμο, παρακολούθησαν με δάκρυα στα μάτια και σφιγμένο στήθος τη διαδικασία.

 

Μάλιστα, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν σε όλους τους δρόμους πέριξ της Casa Rosada, η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει δύο ώρες νωρίτερα το λαϊκό προσκύνημα.

Το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρόεδρος της Αργεντινής, θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο.