Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο πατέρας του Μπόρις κοινοποίησε στο BBC διαμαρτυρία της Κίνας στη Βρετανία

Νέα γκάφα οικ. Τζόνσον: Ο πατέρας του Μπόρις κοινοποίησε στο BBC διαμαρτυρία της Κίνας στη Βρετανία

Τελικά διαπιστώθηκε από ποιον έχει "κληρονομήσει" ο πρωθυπουργός της Βρετανίας την ελαφρότητα που τον χαρακτηρίζει και τις γκάφες του, καθώς αποδεικνύεται ότι και ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον ειδικεύεται σε τέτοιες καταστάσεις.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρεσβευτή του Πεκίνου στο Λονδίνο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την ενόχληση της Κίνας για το γεγονός πως ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει στείλει μήνυμα συμπαράστασης στον Σι Τζινπίνγκ για το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πατέρας του Μπόρις θέλησε να ενημερώσει Βρετανούς αξιωματούχους για το θέμα, όμως στο email που απέστειλε περιέλαβε και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του BBC αποκαλύπτοντας άθελά του την υπόθεση.

Το βρετανικό δίκτυο, όπως αναμενόταν, έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση, ενώ, επικαλούμενο πηγές ανέφερε ότι ο Στάνλεϊ Τζόνσον δεν λειτουργούσε εκ μέρους του πρωθυπουργού, όμως πραγματοποίησε συνάντηση μιάμιση ώρας με τον πρέσβη Λιου. 

Ο πατέρας του πρωθυπουργού είχε κληθεί στην κινεζική πρεσβεία για να συζητήσει θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος ενώπιον της συνόδου Βρετανίας-Κίνας που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.