Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι την εισβολή στο Καπιτώλιο την έκαναν «αντιφασίστες»

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι την εισβολή στο Καπιτώλιο την έκαναν «αντιφασίστες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε, κατ’ ιδίαν, την τελευταία θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί, ότι μέλη του αντιφασιστικού κινήματος των ΗΠΑ («ANTIFA») και όχι οπαδοί του, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε αντίθεση με τα όσα αποδεικνύουν αναρίθμητα βίντεο και άλλα στοιχεία, που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που εισέβαλαν στο εμβληματικό κτίριο ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους υποστηρικτές του, ισχυρίστηκε σε συζητήσεις πως το κίνημα των ANTIFA, με το οποίο τα έχει βάλει κατά καιρούς, ήταν αυτό που μπήκε στο εμβληματικό κτίριο, προκειμένου να τον εκθέσουν, αποκαλύπτει ο ιστότοπος Axios.

Αντιμέτωπος με δεύτερη διαδικασία παραπομπής του, που πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην καθαίρεσή του, ο Τραμπ πρόβαλε τον ισχυρισμό αυτό κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων, τον Κέβιν Μακάρθι, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενος πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο και μια δεύτερη πηγή ενημερωμένη για τη συνομιλία.

Σύμφωνα με τον Axios, ο Μακάρθι δεν ήθελε ούτε να ακούσει: αντέταξε ότι ασφαλώς δεν εισέβαλαν μέλη του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά υποστηρικτές του προέδρου («MAGA people», όπως το έθεσε), επιμένοντας «ξέρω. Ήμουν εκεί». Ο Αμερικανός πρόεδρος και Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του χαρακτήρισαν επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα «τρομοκρατική οργάνωση» το -ευρύ και γενικά στερούμενο κεντρική ηγεσία- αμερικανικό αντιφασιστικό κίνημα.