Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μαίνεται ο «πόλεμος» για τις μάσκες – Επαρχία στον Καναδά κατήγγειλε τις ΗΠΑ για μπλόκο σε φορτίο

Μαίνεται ο «πόλεμος» για τις μάσκες – Επαρχία στον Καναδά κατήγγειλε τις ΗΠΑ για μπλόκο σε φορτίο

Η μάχη για τις μάσκες και ο παγκόσμιος ανταγωνισμός για το ποια χώρα θα τις αποκτήσει πρώτες, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τις ΗΠΑ να υιοθετούν ανορθόδοξους τρόπους για να αποκτήσουν προστατευτικό εξοπλισμό.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά την καταγγελία από τον επαρχιακό πρωθυπουργό του Οντάριο, της μεγαλύτερης επαρχίας του Καναδά, ότι οι ΗΠΑ μπλόκαραν την παράδοση 3 εκατομμυρίων μασκών προσώπου, που θα χρησιμοποιούνταν στη μάχη κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο Νταγκ Φορντ είπε στο Global News ότι το περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο, χαρακτηρίζοντάς το «απολύτως απαράδεκτο». Είπε, επίσης, ότι τα αποθέματα προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού της επαρχίας θα εξαντληθούν σε μία εβδομάδα.

Σύμμαχοι των ΗΠΑ διαμαρτύρονται για αυτό που αποκαλούν τακτικές της «Άγριας Δύσης», περιγράφοντας μεθόδους που υιοθετεί η Ουάσιγκτον, όπως το να δίνει μεγαλύτερες προσφορές ή να εμποδίζει φορτία προς αγοραστές που έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για ιατρικό εξοπλισμό.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό απέφυγε σήμερα τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το περιστατικό, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε εποικοδομητικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε: «Αναμένουμε την παράδοση των φορτίων».

Οι υγειονομικές αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα αυξήθηκε σε 293 από 258 την Κυριακή. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται τώρα σε 15.822 από 14.426.