Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Θετική υπάλληλος του Κογκρέσου -Απαγορεύονται οι τουριστικές επισκέψεις στο κτίριο της Ουάσιγκτον

Κορωνοϊός: Θετική υπάλληλος του Κογκρέσου -Απαγορεύονται οι τουριστικές επισκέψεις στο κτίριο της Ουάσιγκτον

Υπάλληλος στο γραφείο της Δημοκρατικής γερουσιάστριας Μαρίας Κάντγουελ επιβεβαιώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της.

Κλεινει το γραφείο της γερουσιάστριας λόγω κορωνοϊου

Το πρόσωπο αυτό έχει τεθεί σε απομόνωση από τη στιγμή που παρουσίασε συμπτώματα και δεν ήρθε σε επαφή ούτε με τη γερουσιάστρια ούτε με άλλα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ έκτοτε, αναφέρει το δελτίο Τύπου.
Η Κάντγουελ κλείνει το γραφείο της στην Ουάσινγκτον τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα και το προσωπικό της θα εργάζεται εξ αποστάσεων.

Προέτρεψε να υποβληθούν σε εξετάσεις και άλλους βοηθούς της, κατά την ανακοίνωσή της.

Η Ουάσιγκτον πλήττεται από τον κορωνοϊό
Η Μαρία Κάντγουελ εκλέγεται στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται σκληρά από την επιδημία στις ΗΠΑ.
Σε αυτήν καταγράφονται πάνω από το ένα τέταρτο των κρουσμάτων και οι 24 από τους 32 θανάτους στις ΗΠΑ.

Από την Κυριακή ως χθες Τετάρτη, τουλάχιστον επτά μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ανακοίνωσαν πως τίθενται σε απομόνωση ή κλείνουν τα γραφεία τους διότι τα ίδια ή συνεργάτες τους ήλθαν σε επαφή με φορείς του ιού SARS-CoV-2.

Το αμερικανικό Κογκρέσο επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι η επιδημία οδήγησε στην απόφαση να ανασταλούν οι επισκέψεις πολιτών και τουριστών μέχρι τα τέλη του Μαρτίου τουλάχιστον.
Ωστόσο, η έδρα των δύο σωμάτων του αμερικανικού κοινοβουλίου θα παραμείνει ανοικτή καθώς οι εργασίες του Κογκρέσου δεν έχουν ανασταλεί.