Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Για "εξοπλιστική μανία" της Ελλάδας κάνει λόγο ο Ακάρ

Για "εξοπλιστική μανία" της Ελλάδας κάνει λόγο ο Ακάρ

"Αν δεν είναι εναντίον της Τουρκίας ,για ποιον είναι;" διερωτάται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Για εξοπλιστική μανία κατηγόρησε την Ελλάδα ο Χουλουσί Ακάρ, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την ενόχλησή του για τις σημαντικές συμφωνίες της χώρας μας με τη Γαλλία αλλά και τις ΗΠΑ. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και διερωτήθηκε ποιον στοχεύει η Αθήνα με τους εξοπλισμούς, αν όχι την Τουρκία.

«Έχει ξεκινήσει η αγάπη για εξοπλισμούς, ανταγωνισμός για εξοπλισμούς, προσπάθεια για εξοπλισμούς… Λένε πως δεν είναι εναντίον της Τουρκίας. Ε, τότε λένε είναι εναντίον ποιου; Οι αξιωματούχοι μας δεν βρίσκουν την απάντηση εναντίον ποιού είναι; Εμείς λέμε πως η Τουρκία δεν είναι απειλή για τους συμμάχους της», ανέφερε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος, απείλησε μάλιστα πως τόσο οι εξοπλισμοί όσο και η «αναζήτηση συμμάχων» από την Ελλάδα θα πλήξει τις διμερείς σχέσεις αλλά και τις σχέσεις των χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Για το τετ-α-τετ με τον Έλληνα ΥΕΘΑ είπε ότι: «Είχαμε μια θετική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας (Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αναμένουμε να δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνάντησης τις επόμενες ημέρες» και στη συνέχεια επανέλαβε ότι η ρητορική που εντείνουν τις εντάσεις μεταξύ των δύο εθνών «δεν θα είναι ωφέλιμες».

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο Τούρκος αξιωματούχος «κόπτεται» για την οικονομία της Ελλάδας και προειδοποιεί ότι οι εξοπλισμοί είναι σπατάλη και θα δυσκολέψουν τη ζωή του ελληνικού λαού.

«Αυτός ο πόθος για εξοπλισμούς όπως και η αναζήτηση συμμαχιών ενώ είμαστε εντός του ΝΑΤΟ, αυτά θα προκαλέσουν ζημιά και στις διμερείς σχέσεις μας αλλά όπως και στο ΝΑΤΟ. Θα πλήξουν την αξιοπιστία και θα είναι σπατάλη. Για την Ελλάδα θα είναι σπατάλη. Στην Ελλάδα όπως το λένε και οι πολιτικοί τους υπάρχει ένα οικονομικό πρόβλημα, όταν υπάρχει ένα τέτοιο θέμα το να μπαίνουν σε περιπέτειες πρέπει να δουν πως αυτό θα δυσκολέψει τη ζωή του ελληνικού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.