Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γερμανία: Οι διαφωνίες στην Ε.Ε. «φρενάρουν» το Ταμείο Ανάκαμψης – «Αναπόφευκτες οι καθυστερήσεις»

Γερμανία: Οι διαφωνίες στην Ε.Ε. «φρενάρουν» το Ταμείο Ανάκαμψης – «Αναπόφευκτες οι καθυστερήσεις»

Οι διαφωνίες στην ΕΕ φαίνεται πως «τρενάρουν» τη λειτουργία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διαφωνίες σχετικά με τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης καθιστούν τώρα σχεδόν αναπόφευκτο ότι δεν θα τεθεί σε εφαρμογή έως την ημερομηνία-«στόχο», την 1η Ιανουαρίου.

«Οι καθυστερήσεις με συνέπειες για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης είναι πιθανότατα αναπόφευκτες», δήλωσε ο Μάικλ Κλάους σε μήνυμα WhatsApp που εστάλη από τον εκπρόσωπό του, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ (2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια) και τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό.

Ταμείο Ανάκαμψης: Οι αντιρρήσεις των χωρών

Χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία αντιτίθενται στις προϋποθέσεις του κράτους δικαίου, με τη Βουδαπέστη να έχει την προοπτική να αρνηθεί την επικύρωση της συμφωνίας στο εθνικό της κοινοβούλιο. Μια ομάδα πλουσιότερων κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, αντιτίθενται επίσης στη συμβιβαστική πρόταση που υπέβαλε η Γερμανία, λέγοντας ότι είναι πολύ επιεικής.

«Με την έντονη συζήτηση σχετικά με τον μηχανισμό του κράτους δικαίου εντός της ΕΕ και επίσης στο Συμβούλιο των κρατών μελών, προχωρούμε προς μπλοκάρισμα στις συνολικές διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο Κλάους. «Το χρονοδιάγραμμα πάει όλο και περισσότερο προς τα πίσω», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Bloomberg.