Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ερντογάν: Επιμένει στην ισχύ του τουρκολιβυκού μνημονίου

Ερντογάν: Επιμένει στην ισχύ του τουρκολιβυκού μνημονίου

Στη νομιμότητα του τουρκολιβυκού μνημονίου που υπεγράφη το 2019 επέμεινε ο Πρόεδρος της γείτονας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Λίβυο πρωθυπουργό, Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως οι δύο χώρες παραμένουν δεσμευμένες στο σύμφωνο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο που υπέγραψαν το 2019.

«Στη Λιβύη, η Τουρκία, όπως νωρίτερα, θα συνεχίσει να παρέχει κάθε υποστήριξη προς τη νόμιμη κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Έχουμε τον τουρκικό ιδιωτικό τομέα στη Λιβύη, ο οποίος επιστρέφει με επιταχυνόμενα βήματα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας από κοινού για μια Λιβύη που κυριαρχείται από την ειρήνη και την ευημερία. Το μνημόνιο συμφωνίας που υπογράψαμε με τη Λιβύη σχετικά με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες εξασφάλισε τα εθνικά συμφέροντα και το μέλλον των δύο χωρών. Σήμερα επιβεβαιώσαμε την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το θέμα» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακόμα, ο Ερντογάν ανέφερε πως η Τουρκία θα στείλει στη Λιβύη 150.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού για να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου στην αφρικανική χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ