Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δεκάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία

Δεκάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία

Η αστυνομία στη Γερμανία αναφέρει ότι δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν χθες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, αφότου κάποιες εξελίχθηκαν σε βίαιες.

Η αστυνομία του Βερολίνου ανέφερε ότι 86 άτομα συνελήφθησαν έπειτα από ρίψη μπουκαλιών σε αξιωματικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Alexanderplatz, μια μεγάλη κεντρική πλατεία στο πρώην Ανατολικό Βερολίνο. Ένας αξιωματικός τραυματίστηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε ξεχωριστό περιστατικό μπροστά από το κτίριο του Ράιχσταγκ, όπου τέθηκαν υπό κράτηση άλλα 45 άτομα.

Στο Ντόρτμουντ η αστυνομία ανέφερε ότι ένας 23χρονος άνδρας επιτέθηκε σε τηλεοπτικό συνεργείο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και συνελήφθη. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση του είδους στη Γερμανία μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στη γειτονική Κολονία η αστυνομία εξοργίστηκε επειδή κάποιοι διαδηλωτές κάλεσαν καταναλωτές να αφαιρέσουν τις προστατευτικές μάσκες κατά την είσοδό τους στα καταστήματα. «Φαίνεται πως αυτοί οι άνθρωποι ακόμα δεν έχουν καταλάβει δεν έχει να κάνει απλά με την υγεία τους αλλά επίσης με τις ζωές άλλων», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολονίας.

Παρά τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ξέσπασαν νέες διαδηλώσεις στις οποίες δίνουν ταυτόχρονα το «παρών» ακροδεξιές ομάδες, κάποια πρόσωπα αναγνωρισμότητας και άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο ιός είναι ακίνδυνος και μέρος μιας παγκόσμιας συνωμοσίας.

Ο R0, δηλαδή ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού, αυξήθηκε πάλι στο 1,1 ανακοίνωσαν τον Σάββατο οι υγειονομικές αρχές, μετά τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών.

Την Τετάρτη, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων είχαν ανακοινώσει πως το ποσοστό ήταν 0,65.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 667, φτάνοντας τις 169.218, ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 13 και πλέον ανέρχεται τους 7.395, σύμφωνα με το ινστιτούτο.