Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
covid

Δεκάδες νεαροί Βέλγοι θετικοί στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή τους από την Πορτογαλία

Με τον covid-19 διαγνώστηκαν δεκάδες νεαροί Βέλγοι που επέστρεψαν από διακοπές στην Αλμπουφέιρα (νότια Πορτογαλία) και τους επιβλήθηκε καραντίνα, έγινε σήμερα γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας Καρλ Ντεκαλουβέ.

Ο αξιωματούχος μίλησε για 77 κρούσματα το μεσημέρι, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά προέρχονταν από τις διακοπές που οργάνωσε το τουριστικό πρακτορείο Summer Bash, το οποίο ειδικεύεται στα ταξίδια για νέους ηλικίας 16-24 ετών.

Τα θετικά κρούσματα, νεαροί άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-20 ετών, έχουν εκδηλώσει γενικά ελαφρά συμπτώματα, διευκρίνισε ο Ντεκαλουβέ. Κανένα εξ αυτών, σε αυτή τη φάση, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι περισσότεροι νέοι προέρχονταν από το Βάρεγκεμ, το Τιλτ ή τα περίχωρα του Ρούλερς, στην ολλανδόφωνη επαρχία.

Όλοι οι νέοι που προσβλήθηκαν είχαν ταξιδέψει τις πρώτες 15 ημέρες του Σεπτεμβρίου στην Αλμπουφέιρα, την παράκτια πόλη του Αλγκάρβε (νότια Πορτογαλία), διάσημη για τις παραλίες της και τη νυχτερινή ζωή της.

Σύμφωνα με τον Τζόρντι Στζόνγκερς, υπεύθυνο επικοινωνίας στο Summer Bash, τα 41 από τα 77 κρούσματα ήταν πελάτες του πρακτορείου.

Ως προληπτικό μέτρο, σε συνολικά 130 νέους, που έκαναν διακοπές στην Πορτογαλία με το Summer Bash, οι αρχές συνέστησαν να υποβληθούν σε τεστ και να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών, συμπλήρωσε ο ίδιος.