Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το σχέδιο για να πειστούν οι αρνητές των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό

Το σχέδιο για να πειστούν οι αρνητές των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό

Τόσο σε πολλές χώρες του πλανήτη, όσο και στην Ελλάδα, είναι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών που εκφράζει τη διαφωνία του με τους εμβολιασμούς

Μπορεί τα νέα από το μέτωπο των εμβολίων για τον κορωνοϊό να είναι εξαιρετικά αισιόδοξα, καθώς αυτά μπορεί να είναι διαθέσιμα ακόμη και στα τέλη του Δεκεμβρίου σε ορισμένες χώρες, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα. Τόσο σε πολλές χώρες του πλανήτη, όσο και στην Ελλάδα, είναι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών που εκφράζει τη διαφωνία του με τους εμβολιασμούς.

Είναι χαρακτηριστικές οι απαντήσεις που δίνονται στις δημοσκοπήσεις, όπως αυτή της PULSE για τον ΣΚΑΪ, όπου το 30% απαντά πως δεν θα κάνει εμβόλιο. Εύρημα που προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, επιστήμονες και κυβέρνηση αναφέρθηκαν στο πώς θα πειστούν οι «αρνητές».

«Τα εμβόλια σώζουν ζωές. Το βλέπουμε κάθε ημέρα ως γιατροί. Αρνητές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Ο στόχος της Επιτροπής είναι να μελετήσουμε με προσοχή τις μελέτες που θα προκύψουν από τις μελέτες για τα εμβόλια και να μιλήσουμε για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Με διαύγεια και ειλικρίνεια θα αναφερθούμε σε όλα τα δεδομένα. Έτσι θα ξεπεράσουμε το σκόπελο των αρνητών μέσα από την ενημέρωση».

«Η ΕΕ έχει θέσει ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να χορηγηθούν θα πρέπει να πάρουν άδεια από τις αρμόδιες αρχές. Για να πάρουν άδεια θα πρέπει να πληρούν όλα τα στάνταρτς», είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Προχωρούμε γοργά στην προετοιμασία των εμβολιαστικών κέντρων και στις αρχές Δεκεμβρίου θα γίνει άσκηση προσομοίωσης του εμβολιασμού. Δεν είναι μόνο τα ψυγεία υπερκατάψυξης για την  αποθήκευση των εμβολίων. Μιλάμε για μια συνένωση δυνάμεων υπουργείων, φορέων και άλλων παραγόντων για να γίνει πράξη ο καθολικός εμβολιασμός» υπογράμμισε επίσης.