Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θερμομέτρηση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Γλυφάδας

Θερμομέτρηση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Γλυφάδας

Aνοίγουν σήμερα τις πόρτες τους τα σχολεία της χώρας για να υποδεχθούν, αρχικά, τους μαθητές της Γ' Λυκείου.

Τα συναρμόδια υπουργεία και ο ΕΟΔΥ έχουν λάβει μια σειρά μέτρων για τα σχολεία προκειμένου να μη «πυροδοτηθεί» ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορωνοϊού. Ηδη από χθες, γνωστοποιήθηκε ότι στα σχολεία του δήμου Γλυφάδας θα γίνονται θερμομετρήσεις σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που εισέρχονται στις μονάδες.

Επιπλέον, όμως, σε σχολεία της Γλυφάδας έχουν ήδη τοποθετηθεί θερμικές κάμερες προκειμένου να «βλέπουν» τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν υψηλότερη από το φυσιολογικό θερμοκρασία. Μιλώντας στο OPEN TV, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου υποστήριξε ότι το μέτρο με τις θερμικές κάμερες στα σχολεία «ξεκίνησε από τα Λύκεια, καθώς είναι δυσεύρετες στην αγορά αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε με κάμερες και θερμόμετρα με υπέρυθρες που δεν χρειάζονται επαφή. Θα γίνεται θερμομέτρηση σε όλα τα σχολεία, για όσο χρειαστεί, με όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτουμε.»

Ο κ. Παπανικολάου υποστήριξε ότι οι θερμικές κάμερες χρησιμοποιούνται και στο εξωτερικό και πως προτού αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία για τα σχολεία, ο δήμος Γλυφάδας είχε επαφές με ειδικούς του ΕΟΔΥ. «Λάβαμε τη σύσταση ότι το μέτρο είναι χρήσιμο. Εστω και ένα παιδί να εντοπίσουμε είναι σημαντική ωφέλεια» τόνισε καταλήγοντας ο δήμαρχος Γλυφάδας.