Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θεοδωρίδου για τρίτη δόση: Έντεκα φορές μικρότερος ο κίνδυνος μόλυνσης για όσους την έχουν λάβει

Θεοδωρίδου για τρίτη δόση: Έντεκα φορές μικρότερος ο κίνδυνος μόλυνσης για όσους την έχουν λάβει

Τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, εξήγησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση.

 Όπως τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, τα άτομα που έλαβαν τρίτη δόση έχουν έντεκα φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο για νόσηση. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την τρίτη δόση είναι παρόμοιες ή και ηπιότερες σε σύγκριση με τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τη δεύτερη δόση, από τα δεδομένα ασφάλειας που προκύπτουν από μελέτες τόσο από το Ισραήλ όσο και από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Επίσης, μίλησε για μια κρυφή και επώδυνη πανδημία που αναδεικνύεται από μελέτες με τίτλο «η ορφάνια από την covid». Σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων ένα παιδί χάνει το γονιό του.

Χιλιάδες παιδιά θα φέρουν το τραύμα απώλειας των γονιών τους και αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη της πρόληψης και τη διατήρηση της ψυχικής τους υγείας, είπε η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στη σημασία του εμβολιασμού.

Ταυτόχρονα, κάλεσε όλους να εμβολιαστούν.