Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πάτρα: Μητέρα – αρνητής της μάσκας βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Πάτρα: Μητέρα – αρνητής της μάσκας βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μητέρα, η οποία πρωτοστατούσε στο κίνημα αρνητών της μάσκας στην Πάτρα και είχε σπεύσει, μάλιστα, να στηρίξει την κατάληψη σχολείου στην οποία συμμετείχε ο γιος της με αίτημα και τη λήψη αποτελεσματικότερων μέτρων προστασίας έναντι του ιού.

Γίνεται αντιληπτό πως επικρατεί μεγάλη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας. Η ίδια, υπάλληλος νοσοκομείου, υπεβλήθη σε τεστ για κορωνοϊό (ήταν ασυμπτωματική) αλλά το αποτέλεσμα βγήκε αφού είχε πάει στο σχολείο. Τόσο αυτή, όσο και η δομή υγείας στην οποία εργάζεται, αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Υπενθυμίζεται πως από την Τρίτη (15/09( τελούν υπό κατάληψη τρία σχολεία στην Αχαΐα και συγκεκριμένα το 2ο γενικό λύκειο της Πάτρας, το 12ο γενικό λύκειο της Πάτρας, καθώς και το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές της Αχαΐας. Επίσης, μόλις μία ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων, εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο του Πύργου. Πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο φοιτά σε Γυμνάσιο της πόλης.