Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέα μετάλλαξη κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία - Συνδέεται με την Αντίγκουα

Νέα μετάλλαξη κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία - Συνδέεται με την Αντίγκουα

Σε συναγερμό βρίσκονται για ακόμα μία φορά οι υγειονομικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς η PHE (Δημόσια Αρχή Υγείας της Αγγλίας) ανέφερε πως μία νέα μετάλλαξη κορωνοϊού ταυτοποιήθηκε στη χώρα. Συγκεκριμένα το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού ανιχνεύτηκε σε δύο ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Αντίγκουα της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Δημόσια Αρχή Υγείας της Αγγλίας σημειώνει ότι το συγκεκριμένο μεταλλαγμένο στέλεχος εμφανίζει κάποια κοινά γνωρίσματα με άλλες μεταλλάξεις όμως, προς το παρόν δεν θα κατηγοριοποιηθεί ως παραλλαγή ειδικού ενδιαφέροντος. Η αγγλική υγειονομική αρχή είπε ότι η παραλλαγή, γνωστή ως VUI-202103/01, θεωρήθηκε ως παραλλαγή υπό διερεύνηση στις 4 Μαρτίου, αφότου δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στη νοτιοανατολική Αγγλία, σε άτομα που είχαν προσφάτως ταξιδέψει στην Αντίγκουα.

«Η παραλλαγή περιλαμβάνει τις μεταλλάξεις στην ακίδα E484K και N501Y, που σχετίζονται συνήθως με Παραλλαγές Ειδικού Ενδιαφέροντος (Variants of Concern-VOC), εντούτοις δεν παρουσιάζει συγκεκριμένες απαλοιφές, που θα οδηγούσαν στο να οριστεί ως VOC», αναφέρει η ανακοίνωση της PHE.