Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Θετικό στον ιό το μισό πλήρωμα του αεροπλανοφόρου Τσαρλς Ντε Γκολ:

Κορωνοϊός: Θετικό στον ιό το μισό πλήρωμα του αεροπλανοφόρου Τσαρλς Ντε Γκολ

Το καμάρι του γαλλικού στόλου έδεσε στην Τουλόν - Οι έλεγχοι στον στρατό εκτόξευσαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται από τα εργαστήρια αναφοράς της Γαλλίας για τα δείγματα σε κομβικές μονάδες του στρατού της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πυρηνικού αεροπλανοφόρου Τσαρλς ντε Γκολ.

Περίπου 940 στρατιώτες της ομάδας αερομεταφορέων που μετράει συνολικά πλήρωμα των 2.300 ατόμων έχουν διαγνωσθεί θετικά στο Covid-19, δήλωσε ο γαλλικός στρατός.

Το καμάρι του γαλλικού στόλου αναγκάστηκε να επιστρέψει και να δέσει στο λιμάνι της Τουλόν. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και από την περασμένη Κυριακή έδεσε στην Τουλόν και βρίσκεται σε καραντίνα. Από τότε ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα.

«Όλοι οι 2.300 ναυτικοί του Charles de Gaulle δοκιμάστηκαν κατά την επιστροφή τους στην Τουλόν. Οι 940 ήταν θετικοί, οι 645 αρνητικοί. Τα άλλα αποτελέσματα των υπολοίπων εξετάσεων δεν είναι ακόμη γνωστά», δήλωσε η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων Maryline Gygax Généro.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες 20 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο οι περισσότεροι είχαν ήπια συμπτώματα. Από τις αρχές της εβδομάδας η Γαλλία ξεκίνησε τεστ σε όλο το στράτευμα προκειμένου να γίνει καταγραφή της κατάστασης και εκεί οφείλεται και η ραγδαία αύξησης των δηλωμένων κρουσμάτων στη χώρα.