Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός -Θεοδωρίδου: Ποια ομάδα πληθυσμού θα πρέπει να κάνει και τις 2 δόσεις, ακόμη κι αν έχει νοσήσει

Κορωνοϊός -Θεοδωρίδου: Ποια ομάδα πληθυσμού θα πρέπει να κάνει και τις 2 δόσεις, ακόμη κι αν έχει νοσήσει

Την ομάδα πολιτών που εξαιρούνται από τη νέα σύσταση εμβολιασμού, με μία δόση και σε διάστημα ως ένα έτος από τη νόσηση, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες 20 μέρες, η νέα σύσταση προς άτομα που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό ήταν πως, καθώς η φυσική ανοσία εφοδιάζει τον οργανισμό με αντισώματα για διάστημα που υπερβαίνει τον έναν χρόνο, αυτοί θα εμβολιάζονται μόνο με μία δόση.

Μάλιστα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού διευκρίνισε πως ο εμβολιασμός σε πολίτες που έχουν περάσει κορωνοϊό θα γίνεται σε διάστημα μεταξύ έξι μηνών και ενός έτους από τη μόλυνση.

Κανονικά ο εμβολιασμός για ανοσοκατασταλμένους
Μιλώντας όμως σήμερα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία», η Μαρία Θεοδωρίδου διευκρίνισε πως από την παραπάνω σύσταση εξαιρούνται άτομα που έχουν ανοσιακή ανεπάρκεια.

Για αυτή την ομάδα πληθυσμού ισχύει η αρχική σύσταση: Ο εμβολιασμός δηλαδή, εντός των πρώτων τριών μηνών από τη διάγνωση της νόσου με δύο δόσεις. Τα δεδομένα για τα παραπάνω άτομα, σημείωσε η πρόεδρος φέροντας ως παράδειγμα τους μεταμοσχευμένους, είναι ελλιπή, δείχνουν όμως πως έχουν μειωμένη απόκριση στον εμβολιασμό.