Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ξανά ουρές συνταξιούχων σε τράπεζες – Παρέμβαση της αστυνομίας στον Πειραιά 

Ξανά ουρές συνταξιούχων σε τράπεζες – Παρέμβαση της αστυνομίας στον Πειραιά 

Ο συνωστισμός σε τράπεζες συνεχίστηκε και την Τρίτη (31/03), τελευταία ημέρα του Μάρτη, παρά τα μέτρα που έχουν παρθεί από την Πολιτεία για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα από τράπεζα στον Πειραιά, όπου πολίτες έκαναν ουρά έξω από το κατάστημα και ήταν ο ένας πολύ κοντά στον άλλο, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία. Πρόκειται για κατάστημα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Ίδια εικόνα παρατηρήθηκε σε Καλλιθέα, Νίκαια και σε άλλες περιοχές περιοχές της Αττικής. Οι πολίτες συμμορφωνόντουσαν μετά και τις συστάσεις που τους γινόντουσαν.

Οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες τηλεοπτικών σταθμών μαρτυρούν πως μερίδα πολιτών έχει πάρει αψήφιστα τα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου και δεν τηρεί τις αναγκαίες αποστάσεις καθώς κυριαρχεί η ανάγκη της να εξυπηρετηθεί από τα δύο ταμεία, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ εξυπηρετούν πολίτες. Ίδια εικόνα κατεγράφη και στην Καλλιθέα…

Απόπειρες παρευρισκόμενων να τηρηθούν οι αποστάσεις έπεσαν στο κενό, ενώ όσο περνούσε η ουρά μεγαλώνει. Παρατηρήθηκε ακόμη το φαινόμενο να προσπαθούν να μπουν ανά δύο πελάτες στο στενό προθάλαμο ελέγχου. Σύμφωνα με τον κόσμο που στέκεται στο σημείο, αρκετά υποκαταστήματα τραπεζών έχουν κλείσει και συρρέουν οι πελάτες προς το συγκεκριμένο.

Η κατάσταση προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας, που επέβαλε μια τάξη ενώ το περιπολικό παραμένει στο σημείο. «Δεν ξέρω να κάνω ηλεκτρονικές συναλλαγές, τα παιδιά μου δουλεύουν και δεν μπορούν να με βοηθήσουν, διότι δεν ερχόμαστε σε επαφή. Φοβάμαι… περισσότερο την εφορία, παρά τον κορωνοϊό», ανέφερε μια γυναίκα.

Οι περισσότεροι πολίτες πάνε σε καταστήματα τραπεζών είτε για να δουν εάν είχε μπει η σύνταξή τους, είτε για να τακτοποιήσουν οφειλές στην Εφορία. Στο Κερατσίνι διευθυντής Τράπεζας αναγκάστηκε να βγει εκτός καταστήματος και να πει στους πολίτες που περίμεναν ότι δεν θα γίνεται ενημέρωση στα βιβλιάρια.